­ Liveblog KNHS Indoorkampioenschappen 2023 - Week 4, dag 2 - KNHS

Liveblog KNHS Indoorkampioenschappen 2023 - Week 4, dag 2

Geplaatst op 24 maart 2023 in Springen

Welkom bij de liveblog van de KNHS Indoorkampioenschappen 2023 powered by Witte van Moort! We zijn aangekomen bij de vierde week waarin de beste ruiters en amazones van Nederland met hun paarden strijden om de felbegeerde KNHS-kampioenstitels. We kijken uit naar mooie paardensport en bovenal veel plezier voor alle deelnemers en paarden. Heb jij zelf een leuke foto of video van de Indoorkampioenschappen? Deel deze met #IK2023. Houd naast deze liveblog ook onze socials in de gaten voor leuke stories en een dagafsluiter met alle kampioenen. Dit weekend mogen we genieten van de springpaarden. We wensen alle deelnemers veel succes en plezier!

De laatste kampioene is gehuldigd en de Indoorkampioenschappen zitten erop. Cecile Klaassen won op Cilydi de klasse 1.40 sponsored by HORKA.

De laatste kampioen komt net als vele andere kampioenen dit weekend en vorig weekend uit Brabant. En hoewel de klasse over 1.40 een vrije inschrijving kent, voelt Cecile Klaassen zich echt en absoluut kampioen. “Ik ben hier toch maar gewoon een recreatieruiter met een baan en een gezin met jonge kinderen. De paarden zijn mij echt voor ’s avonds, en dan tussen al deze (semi) profs rijden en winnen, dat doet me wel echt goed!’ Tien deelnemers bleven foutloos en Cecile Klaassen zette meteen een tijd neer waar anderen zich op konden stukbijten in deze allerlaatste barrage van de KNHS Indoorkampioenschappen powered by Witte van Moort. En dat deze spannend was kun je zien als je de uitslag goed bekijkt. Zes van de tien barragekandidaten bleven niet alleen foutloos, maar ook nog binnen een halve seconde van de tijd van Cecile, maar niemand pakte het goud nog van haar af. De Brabantse is echt fan van haar merrie. "Het is echt het paard met het allergrootste hart dat er is. Als ik even twijfel, trekt zij juist extra aan, alsof ze zegt: kom op Cecile, samen kunnen we dit!”

Springen Klasse 1.40 sponsored by HORKA
1. Cecile Klaassen (Noord-Brabant, Schijndel) - Cilydi (v. Contendro Il), 0/0/37.36 sec.
2. Daphne van der Schaar (Gelderland, Silvolde) - Iceman VDS (v. Phin Phin), 0/0/37.91 sec.
3. Jessica Bruin (Noord-Holland, Middenmeer) - Highlight (v. Quality Time TN), 0/0/37.95 sec.

Overijsselse Pernilla Josse pakt de titel in klasse 1.35m sponsored by Eskadron

De kampioene van de klasse 1.35 wil niet arrogant overkomen, maar had al wel de hele week een goed gevoel bij deze proef. “Ik wist dat ik dit kon gaan winnen” vertelt de van origine Zwitserse Pernilla Josse. Ze rijdt Meyboom’s Miss Pandorra precies een jaar nu, sinds maart 2022 en het is echt een strijder volgens haar. Na haar opleiding in Nederland besloot Pernilla graag in Nederland te willen blijven. "Ik hou van Nederland, van het land, maar ook van de manier waarop we hier met paardensport bezig zijn. Miss Pandorra rijdt ze voor eigenaar Hans Groeneveld. Dit paard doet alles voor me, maar is zeker ook een paard dat je een beetje moet respecteren. Als ik merk dat ze er een dag niet zoveel zin in heeft dan ga ik een beetje met haar spelen en dan is ze meteen weer vrolijk, op de wedstrijd heeft ze altijd zin.”

Springen Klasse 1.35 sponsored by Eskadron
1. Pernilla Josse (Overijssel, Lattrop) - Meyboom's Miss Pandorra Z (v. Marome NW),0/0/0/33.71 sec.
2. Jari van den Biggelaar (Gelderland, Geffen) - Ighor.C (v. Dexter R) 0/0/0/34.05 sec.
3. Rens Spreuwenberg (Limburg, Kessel) - Zeppe de Sabette Z (v. Zandor Z), 0/0/4/35.26 sec.

Mandy Deurloo kampioene in 1.30 sponsored by Pavo

In de eerste manche meldden zich 47 starters voor de klasse over 1.30m, het parcours was mooi selectief en er bleven 17 combinaties foutloos. De beste helft kwam terug in de tweede manche en dat zorgde voor een barrage tussen in totaal 10 dubbel foutloze combinaties, waaruit de Zeeuwse Mandy Deurloo als winnares uit de bus kwam. “Ik ben heel blij met deze overwinning!” vertelt ze blij. “Ik heb dit paard samen met de familie Moerings en het is me niet echt aan komen, maar ze kan alles, ze is super-competitief en voorzichtig en als ik het goed doe dan maakt zij zelden een fout. Hoewel het thuis nog steeds niet altijd makkelijk is met haar heb ik inmiddels wel echt een speciale band met Heurese, er wordt weleens op haar geboden, maar voorlopig gaat ze nergens naartoe.” Vandaag doet de merrie haar naam eer aan en maakt ze Mandy, die naast een fulltime baan ook nog drie paarden rijdt, meer dan vrolijk! 

Springen Klasse 1.30 sponsored by Pavo
1. Mandy Deurloo (Zeeland, Poortvliet) - Heureuse (v. Dakar VDL), 0/0/0/31.89 sec.
2. Eline Slager (Drenthe, Staphorst) - Denzel, 0/0/0/32.08 sec.
3. Sylvia Holterman (Overijssel, Staphorst) - Indy V (v. Glasgow-W Vh Merelsnest), 0/0/0/32.28 sec.

Geertje van Aarle kampioene van de klasse 1.20m
“Ze was niet sneller dan haar broertje, maar wel foutloos!” zegt omroeper Johan Wilmink refererend aan de nieuwe kampioene in het 1.20m Geertje van Aarle. ‘Vorig jaar won hij en vanmorgen vroeg in de auto zei hij al tegen mij: vandaag win jij, vandaag is het jouw dag. En net als altijd win ik alleen van hem als hij een springfout maakt.” Geertje en Piet van Aarle genieten beide van de sport, waarbij Piet alles kan met zijn merrie Anyway en het ook alleen bij dat paard houdt. Terwijl Geertje haar toekomst graag in de paarden ziet. Vader en moeder Van Aarle, hebben zelf ook gereden, maar dan dressuur. “Mijn moeder kon alleen mee vandaag en ze vindt het altijd heel spannend, zij barstte ook in tranen uit toen bekend was dat ik het goud won. Ik heb Nikki (v. Carambole) nu een half jaar en we hebben best even nodig gehad om een combinatie te worden. Inmiddels begrijpen ze elkaar goed en heeft Geertje het vertrouwen gekregen van de merrie en zo staat ze vandaag op de hoogste podium, terwijl de andere twee winnaars van het eremetaal al heel wat jaartjes meer ervaring op de teller hebben.

Springen Klasse 1.20 sponsored by Agradi
1. Geertje van Aarle (Noord-Brabant, Heeswyk Dinther) - Nikki (Carambole), 0/0/32.28 sec.
2. Albert Zoer (Drenthe, Echten) - Moncheri (v. It's Otto), 0/0/32.51 sec.
3. Jack Broek (Drenthe, Zuidwolde) Mona Lansia M (c. Carrera VDL), 0/0/32.95 sec.

8.15: We zijn weer begonnen! De laatste dag van de KNHS Indoorkampioenschappen 2023 powered by Witte van Moort is gestart met het springen klasse 1.20m sponsored by Agradi.

20.35: Suze Bos wint de klasse 1.10m sponsored by Witte van Moort

Van de vijftig deelnemers bereikten er 23 de barrage Een barrage waarin vooral de lange lijnen en dus het tempo het verschil kon maken. De snelste foutloze bleven lang zo rond de veertig seconden, maar het was Cees Frederiks die in de staart van de barrage toch nog met een krappe wending en een snelle rit de tijd op 38.56 liet stoppen. Hij kon helaas niet lang genieten van de koppositie. Suze Bos reed met de zevenjarige Love-it een barrage, die van begin tot eind snel was en snoepte zo nog 0.05 seconde af van de tijd van Frederiks. “Ik heb dit aan mijn moeder te danken hoor!”, lacht de Utrechtse haar eigen prestatie bijna weg, “zij rijdt mijn paard sinds kort ook en dat helpt zeker!” Volgens Suze, die tweede werd op de Utrechtse kampioenschappen, stond er een fijn basisparcours, haar merrie was in het eerste rondje nog wat onder de indruk van de entourage. “Maar de barrage voelde meteen goed en dus durfde ik er vol voor te gaan.”

Springen Klasse 1.10 sponsored by Witte van Moort
1. Suze Bos (Utrecht, Renswoude) - Love It (v. Classe HS), 0/0/38.51 sec.
2. Kees Frederiks (Gelderland, Biddinghuizen) - Karinda-S (v. Andiamo), 0/0/38.56 sec.
3. Tessa Delger (Gelderland, Winterswijk) - Melodie V (v. Aganix de Seigneur), 0/0/40.05 sec.

Lisa Schröder hoogste punten in rijstijl
Dat belooft wat, ze moet dit jaar nog 13 worden en wint nu al haar eerste gouden medaille bij de paarden, Lisa Schröder, de dochter van niemand minder dan Gerco. Met Mama Mia Pico Bello Z, bleef ze twee rondjes mooi foutloos en kreeg ze beide rondjes 84.5 punten. Lisa vertelt dat ze nog twee pony’s rijdt en nu dus ook dit paard. “Sinds december, dankzij oom Wim, mag ik dit paard rijden en ze is echt heel braaf en helpt me ook goed met een afstand.” Lisa heeft enorm genoten van deze ereronde. Voorlopig is ze nog van plan zowel bij de pony’s als bij de paarden te blijven rijden. De gastjury’s Edwin Hogenraat en Hester Klompmaker waren ook erg te spreken over de manier waarop Lisa en haar leeftijdgenoot hun rondje sprongen, Pico Bello dus!

17.45: De eerste kampioen van vandaag is bekend. In de klasse 1.00m sponsored by Horseware behaalde Lisa Schröder uit Overijssel, uitkomend voor St.Joris in Geesteren, de hoogste punten. Ze kreeg van de juryleden Edwin Hoogenraat en Hester Klompmaker 84.50 punten. 

Springen Rijstijl Klasse 1.00 sponsored by Horseware
1. Lisa Schröder (Overijssel, Tubbergen) - Mama Mia Picobello Z (v. mr. Blue), 0/0/84.50
2. Anne Willemssen (Limburg, Meterik) - Fast Forward (v. Zidane), 0/0/80.50
3. Babette Hanse (Gelderland, Biddinghuizen) - Connor (v. Vaillant), 0/0/80.0

Kun je er vandaag niet bij zijn op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo? Niet getreurd! Ook online zijn de Indoorkampioenschappen te volgen. Clipmyhorse.tv is aanwezig en zorgt ervoor dat jullie ook vanuit huis niets hoeven te missen!

 

Edwin Hoogenraat geeft hier het commentaar en de punten voor de rijstijl. Hij doet dat samen met Hester Klompmaker.

15.15: De eerste combinatie in het springen klasse 1.00m sponsored by Horseware heeft haar parcours gereden. Benieuwd wie er volgen en naar de resultaten? Klik hier voor de start- en uitslagenlijsten.

Digishots is vandaag aanwezig voor het maken van mooie foto's. Deze kan je bestellen op hun website.

 

Ander Nieuws

  • FEI kondigt ingrijpende make-over van Nations Cup aan
    FEI kondigt ingrijpende make-over van Nations Cup aan
  • Springruiters TeamNL zesde in Nations Cup Rome en zevende in Uggerhalne
    Springruiters TeamNL zesde in Nations Cup Rome en zevende in Uggerhalne
  • Rob Ehrens deelt hoge stijlpunten uit in finale KNHS-Hartog Trophy 2023
    Rob Ehrens deelt hoge stijlpunten uit in finale KNHS-Hartog Trophy 2023