­ NK Dressuur: Frank Hosmar grijpt de leiding in Para Dressuur - KNHS

NK Dressuur: Frank Hosmar grijpt de leiding in Para Dressuur

Geplaatst op 25 mei 2023 in Dressuur & Para

Frank Hosmar heeft het eerste onderdeel van het kampioenschap Provincie Gelderland Para Dressuur gewonnen. In het zadel van zijn gevierde Alphaville N.O.P. (v. Sandreo) noteerde de ruiter een score van 73.923%.

Frank Hosmar moest de afgelopen twee jaar genoegen nemen met het zilver, maar heeft na vandaag een goede uitgangspositie voor de hoogste trede van het podium. De ruiter uit Haarle vertelt te hebben genoten van zijn rit: “Het ging super! We hebben in geen tijden zo fijn gereden. De laatste weken heb ik een paar keer extra gelest bij Adelinde Cornelissen en hebben we de puntjes op de i’s gezet. We hebben gefocust op de kleine details die het verschil kunnen maken. Vandaag lukte het allemaal prima, dus ik ben ontzettend blij.”

De achttienjarige Alphaville N.O.P. heeft onder Frank Hosmar inmiddels een indrukwekkende palmares opgebouwd, waaronder meerdere NK-titels, maar Hosmar is nog altijd gebrand op het goud: “Ik ga altijd voor goud!”, lacht Hosmar. “Vorig jaar was het NK ons eerste kampioenschap na de ernstige gezondheidsproblemen van Alphaville. Maar nu is hij echt weer in bloedvorm en daar ben ik ongelooflijk blij mee. Morgen staat de kür op het programma, mijn favoriete onderdeel. Ik heb een heel gave kür en we hebben hard gewerkt om de draf nóg expressiever te maken. Vandaag ging goed, hopelijk kunnen we morgen nog zo’n fijne proef neerzetten.”

De 24-jarige Demi Haerkens moest eerder dit jaar een noodgedwongen wedstrijdpauze inlasten, maar toonde vandaag met EHL Daula N.O.P. (v. Gribaldi) weer in goede vorm te verkeren. Het eindresultaat van 73.194% zet Haerkens op de tweede positie in het voorlopig klassement. Britney de Jong volgt op plaats drie met Caramba (v. Tuschinski). De 21-jarige amazone die is opgenomen in het KNHS Talententeam, ontving 72.744% voor haar optreden. 

Vrijdagmiddag wordt eerst de kleine finale Para Dressuur verreden. Aan het eind van de middag wordt het eremetaal verdeeld in de Provincie Gelderland Para Dressuur Kür op muziek.

Uitslag Para Dressuur eerste onderdeel
Programma NK Dressuur

Foto: Digishots

Ander Nieuws

  • Finalisten KNHS-Anemone Horse Trucks Cup bekend
    Finalisten KNHS-Anemone Horse Trucks Cup bekend
  • Dressuurruiters TeamNL bekend voor CHIO’s Rotterdam en Aken
    Dressuurruiters TeamNL bekend voor CHIO’s Rotterdam en Aken
  • NK Dressuur: Marlies van Baalen wint eerste seniorentitel
    NK Dressuur: Marlies van Baalen wint eerste seniorentitel