­ Sanne Voets wint KNHS Para Dressuur Trophy op Jumping Amsterdam - KNHS

Sanne Voets wint KNHS Para Dressuur Trophy op Jumping Amsterdam

Geplaatst op 28 januari 2023 in Dressuur & Para

Op Jumping Amsterdam werd zaterdag een kwalificatiewedstrijd van de KNHS Para Dressuur Trophy verreden. Sanne Voets reed met Demantur RS2 N.O.P. (v. Vivaldi) een prachtige kür op muziek die beloond werd met de winnende score van 80,500%. Frank Hosmar en Alphaville N.O.P. (v. Sandreo) dansten met 78,325% naar de tweede plaats. De top drie werd compleet gemaakt door Maud de Reu en Webron (v. Sir Sinclair) met 77,677%.

Het was voor Sanne Voets en Demantur na het WK in Herning van vorig jaar augustus, waar ze drie gouden medailles wonnen, weer de eerste keer in de ring. “Ik ben hartstikke blij dat we mochten starten want ik had de selectiewedstrijd net voor kerst willen rijden, maar kon toen niet starten omdat ik de griep te pakken had. Daar baalde ik heel erg van en ik ben heel blij dat ik een wildcard kreeg om hier te mogen starten”, vertelt Sanne Voets.

Nog makkelijker, zachter en lichter
“Na het WK hebben eerst een poosje heel rustig aan gedaan en moeten wachten op een nieuw zadel en vervolgens daar aan moeten wennen. En ik heb die tijd ook gebruikt om te investeren in een nog meer solide basis en het nog makkelijker, zachter en lichter te laten zijn. Dat is niet de makkelijkste weg en daar gaat ook veel tijd inzitten maar dat is wel waarvan ik denk: zo wil ik paardrijden. En ik hoop ook dat het gaat helpen bij ons doel over anderhalf jaar in Parijs, daar wil je op je allerbest zijn, blikt Voets vooruit op de Paralympische Spelen van 2024 in Parijs waar ze haar titels hoopt te verdedigen. “Als je al heel lang heel veel wint dan wordt het moeilijk om kleine dingetjes te blijven verbeteren. Soms moet je dan even een paar passen terugzetten om er dadelijk sterker uit te komen. Ik denk dat we deze tijd daar goed voor gebruikt hebben.”

Volle bak
De amazone vond het spannend om haar rentree te maken op Jumping Amsterdam. “Het was gelijk volle bak in Amsterdam en hartstikke leuk dat we op zaterdag mochten rijden. Er is dan al meer publiek dan op de vrijdag. En enthousiast publiek ook, echt hartikke leuk.”

Blij met gevoel
Niet alleen Voets was blij om weer op concours te gaan, ook haar paard had er zin in. “Demantur kwam in halve galop van de wagen. Echt super om te merken dat hij er zelf ook weer zo’n zin in had, ondanks dat het heel vroeg was vanmorgen”, vervolgt Voets lachend. “Ik ben ook heel blij met het gevoel dat hij in de ring gaf. We hadden nog wel een slingertje in het schouderbinnenwaarts en hij schrok nog een keertje in een overgang. Maar dit geeft weer heel veel nieuwe informatie om verder te kunnen gaan.”

Uitslag KNHS Para Dressuur Trophy, Amsterdam
1 Sanne Voets (Berghem), Demantur RS2 N.O.P. (v. Vivaldi) 80,500%
2 Frank Hosmar (Haarle), Alphaville N.O.P. (v. Sandreo) 78,325%
3 Maud de Reu (Zwolle), Webron (v. Sir Sinclair) 77,677%

Bekijk hier de volledige uitslag.

Sanne Voets en Demantur RS2 N.O.P. winnen in Amsterdam Foto: Dirk Caremans

Ander Nieuws

  • Reglementswijzigingen dressuur en springen per 1 april 2023
    Reglementswijzigingen dressuur en springen per 1 april 2023
  • NHC oefendressuur en oefenspringen in Ermelo op Eerste Paasdag
    NHC oefendressuur en oefenspringen in Ermelo op Eerste Paasdag
  • Heiden, Van Nek, Evers en Kikkert-Van der Linde winnen KNHS-Anemone Horse Trucks Cup Bergschenhoek
    Heiden, Van Nek, Evers en Kikkert-Van der Linde winnen KNHS-Anemone Horse Trucks Cup Bergschenhoek