­ Verslag dressuurforum 27 februari 2023 - KNHS

Verslag dressuurforum 27 februari 2023

Geplaatst op 13 maart 2023 in Dressuur & Para en KNHS

Het dressuurforum kwam op 27 februari bijeen voor een reguliere vergadering. De belangrijkste onderwerpen waren het kampioenschapsreglement Hippiade, harnachementgids en de vacature voorzitter Dressuurforum.

Kampioenschapsreglement Hippiade
Het forum stelt voor om de deelname van ruiters die lopende het seizoen LT-niveau of hoger gereden hebben pas in te laten stromen bij de klasse Z1 in plaats van M2.

Harnachementgids
Het dressuurforum adviseert om per 1 april de tonglepel niet langer toe te staan in de dressuur. De reden hiervoor is dat we in de dressuur een correct in aanleuning gaand paard willen zien. Dus met een constante soepele verbinding met de mond van het paard. Een tonglepel kan signalen van aanleuningsproblemen maskeren en dat past niet bij de beoordeling van het correct opgeleide paard volgens het scala van de opleiding.

 Vacature voorzitter Dressuurforum
Janine van Twist is medio juni alweer 9 jaar voorzitter van het Dressuurforum. Dit betekent dat ze aan de maximale statutaire zittingstermijn zit en niet meer herkiesbaar is. We zijn dan ook opzoek naar een goede opvolger en hebben daarom enige tijd geleden een vacature uitgezet (klik hier voor de vacature).

Volgende vergadering
De volgende reguliere vergadering van het dressuurforum vindt plaats op 16 mei a.s.

Over het dressuurforum
Wil je een bijdrage leveren? Kijk voor meer informatie op de site van de desbetreffende regio of neem contact op met het forumlid van je regio. Kijk hier voor contactgegevens van alle leden van het dressuurforum.

Ander Nieuws

  • Deelnemers internationale wedstrijden 9 t/m 15 januari 2023
    Deelnemers internationale wedstrijden 9 t/m 15 januari 2023
  • Deelnemers KNHS Para Dressuur Trophy Jumping Amsterdam bekend
    Deelnemers KNHS Para Dressuur Trophy Jumping Amsterdam bekend
  • Mol, Van Nek, Van Dalsen en Nes winnen KNHS-Anemone Horse Trucks Cup Oudkarspel
    Mol, Van Nek, Van Dalsen en Nes winnen KNHS-Anemone Horse Trucks Cup Oudkarspel