­ Willem Greve en Grandorado TN N.O.P. niet te kloppen in 1.55m-kwalificatie Rolex Grand Slam - KNHS

Willem Greve en Grandorado TN N.O.P. niet te kloppen in 1.55m-kwalificatie Rolex Grand Slam

Geplaatst op 11 maart 2023 in Springen

’s-Hertogenbosch - Je kon een speld horen vallen in de uitverkochte hoofdpiste van The Dutch Masters – Indoor Brabant. Waar eerst Maikel van der Vleuten al een supersnelle foutloze barragerit afleverde in het zadel van zijn patent springende Dywis HH, wist Willem Greve er nog een schepje bovenop te doen. Grandorado TN N.O.P. sprong als vanouds met veel macht over het 1.55m-parcours, ontworpen door het parcoursbouwersduo Louis Konickx en Quintin Maertens, en schreef de rubriek op naam.

Maar liefst vier TeamNL-ruiters kwalificeerde zich voor de barrage voor de VDL Groep CSI5* 1.55m-rubriek en alle vier bleven ook nog eens foutloos. Tijdens de prijsuitreiking, na het klinken van het Wilhelmus, bedankte Willem het publiek uitgebreid: “Het is mooi om hier weer terug te zijn. In de oude setting, met volle tribunes en voor zo’n geweldig publiek.” Ook na afloop was de ruiter uit Markelo vanzelfsprekend erg positief gestemd: “Ik ben superblij met hoe Grandorado vandaag sprong. Het parcours paste hem heel goed, met die grote galopsprongen van hem ben je er zo.” 

Mooi sport
Met het oog op de Grote Prijs van zondag twijfelde Willem nog even over het rijden van de barrage. “Ik besloot het toch te doen, want hij is zo goed te pas en je wilt dit publiek ook mooie sport gunnen. Bovendien gaat Grandorado er alleen maar fijner van springen. Die speelse bok die hij in het parcours geeft, dat hoort bij hem. Dat moet je een paard ook gunnen. Ik hoop dat het geluk zondag weer aan onze kant staat, dat zou mooi zijn.”

Raijmakers en Joppen
Naast Greve en van der Vleuten reed ook Piet Raijmakers Jr een foutloze barragerit. Hij deed dat in het zadel van Van Schijndel’s Gladstone. Loewie Joppen en Havel van de Wolfsakker Z eindigden ook foutloos over de finish. Respectievelijk werden zij zevende en achtste. Raijmakers is goed in vorm, eerder op de dag wist hij het 1.40m te winnen met Van Schijndel's Olaya Z en werd hij daarmee vijfde in het 1.45m. Van der Vleuten eindigde met Dywis HH op de vijfde plaats. Zondagmiddag om 15.00 uur staat de prestigieuze Rolex Grand Prix op het programma.

Uitslag

Bron The Dutch Masters-Indoor Brabant

Foto Willem Greve en Grandorado TN N.O.P.: Digishots

Ander Nieuws

  • Hippiade 2023: Kampioenschapsreglement springen en dressuur staat online
    Hippiade 2023: Kampioenschapsreglement springen en dressuur staat online
  • Zes paardensporters van TeamNL naar Wereldbekerfinale Omaha
    Zes paardensporters van TeamNL naar Wereldbekerfinale Omaha
  • Reglementswijzigingen dressuur en springen per 1 april 2023
    Reglementswijzigingen dressuur en springen per 1 april 2023