­ Info voor ponymeters - KNHS

Info voor ponymeters

Als ponymeter levert u een bijdrage aan de indeling van pony’s in de verschillende categorieën. Voor 2020 gelden de volgende aanpassingen in artikel 30 – Meting pony’s ten behoeve van deelname aan KNHS-wedstrijden:

 •  Indien een pony na 1 januari 2020 gemeten is door de FEI, conform de FEI-procedure, wordt deze meting door de KNHS overgenomen voor deelname aan KNHS-wedstrijden. Alle overige bepalingen in dit artikel blijven onverminderd van kracht. (Let op; de FEI kent geen E-pony’s dus die kunnen niet conform de FEI-procedure gemeten worden)
 • Tijdens een (her)meting kan nader onderzoek plaatsvinden of getracht is of getracht wordt de officiële vaststelling van de stokmaat van de pony te beïnvloeden middels toediening van middelen dan wel op andere wijze. Aan dit onderzoek zal te allen tijde medewerking dienen te worden verleend door de aanvrager of diens vertegenwoordiger.

Het volledige wedstrijdreglement vindt u hier.

Stappenplan

Hieronder vindt u een visueel stappenplan. In het stappenplan staan handige links waar u meer informatie kunt vinden over specifieke onderwerpen rondom het meten van pony’s. Met het stappenplan hopen we u voldoende handvatten te geven om uw functie als ponymeter goed uit te kunnen voeren.  

Protocol coronavirus ponymetingen

Vanuit de overheid gelden er op dit moment maatregelen om het coronavirus onder controle te houden. De KNHS heeft een protocol gemaakt hoe op verantwoorde wijze een ponymeting kan plaatsvinden. Hieronder kunt u het protocol downloaden. Wij zien de door u gedane metingen graag tegemoet.

Bijscholing PONYMETERS

Vanwege de coronacrisis heeft de bijscholing voor ponymeters, die gepland stond voor april 2020, niet plaats kunnen vinden. Om de ponymeters toch van de juiste informatie te voorzien hebben zij per e-mail een presentatie ontvangen met daarbij een inlog voor de online opleidingsomgeving 

Heeft u als ponymeter deze informatie niet ontvangen? Neem dan contact op met de afdeling Officialopleidingen via officialopleidingen@knhs.nl. 

 

 

Downloads:

Ander Nieuws

 • Leerzame dag bij KNHS-Hartog Trophy in Lichtenvoorde
  Leerzame dag bij KNHS-Hartog Trophy in Lichtenvoorde
 • Kevin Jochems winnaar Wereldbekerwedstrijd Oslo
  Kevin Jochems winnaar Wereldbekerwedstrijd Oslo
 • Sanne van der Pols en Evi van Rooij aan kop in KNHS-Anemone Horse Trucks Greenpoint Cup
  Sanne van der Pols en Evi van Rooij aan kop in KNHS-Anemone Horse Trucks Greenpoint Cup