­ Info voor ponymeters - KNHS

Info voor ponymeters

Als ponymeter levert u een bijdrage aan de indeling van pony’s in de verschillende categorieën. Voor 2020 gelden de volgende aanpassingen in artikel 30 – Meting pony’s ten behoeve van deelname aan KNHS-wedstrijden:

 •  Indien een pony na 1 januari 2020 gemeten is door de FEI, conform de FEI-procedure, wordt deze meting door de KNHS overgenomen voor deelname aan KNHS-wedstrijden. Alle overige bepalingen in dit artikel blijven onverminderd van kracht. (Let op; de FEI kent geen E-pony’s dus die kunnen niet conform de FEI-procedure gemeten worden)
 • Tijdens een (her)meting kan nader onderzoek plaatsvinden of getracht is of getracht wordt de officiële vaststelling van de stokmaat van de pony te beïnvloeden middels toediening van middelen dan wel op andere wijze. Aan dit onderzoek zal te allen tijde medewerking dienen te worden verleend door de aanvrager of diens vertegenwoordiger.

Het volledige wedstrijdreglement vindt u hier.

Stappenplan

Hieronder vindt u een visueel stappenplan. In het stappenplan staan handige links waar u meer informatie kunt vinden over specifieke onderwerpen rondom het meten van pony’s. Met het stappenplan hopen we u voldoende handvatten te geven om uw functie als ponymeter goed uit te kunnen voeren.  

Downloads:

Ander Nieuws

 • KNHS Indoorkampioenschappen 2023 powered by Witte van Moort eindigen met een fantastische springstrijd!
  KNHS Indoorkampioenschappen 2023 powered by Witte van Moort eindigen met een fantastische springstrijd!
 • Liveblog KNHS Indoorkampioenschappen 2023 - Week 4, dag 2
  Liveblog KNHS Indoorkampioenschappen 2023 - Week 4, dag 2
 • Inschrijving WK Jonge Dressuurpaarden geopend
  Inschrijving WK Jonge Dressuurpaarden geopend