­ Info voor I&R-controleurs - KNHS

Info voor I&R-controleurs

De KNHS Ledenraad heeft enkele reglementswijzigingen in het Algemeen Wedstrijdreglement goedgekeurd, die op 1 april 2022 ingaan:

De belangrijkste wijzigingen per 1 april 2022 voor u als official zijn:

 • Per 1 april 2022 staat op het starten binnen 7 dagen na vaccinatie diskwalificatie, in het verleden mocht een combinatie nog deelnemen en werd dit gezien als administratief verzuim. Per 1 april 2022 wordt de combinatie gediskwalificeerd van (verdere) deelname aan de wedstrijd, of alsnog uit de uitslag verwijderd, hetgeen dient te wordt aangegeven op het I&R rapport en in de uitslagenlijst.

 • Voor paarden geboren in het jaar 2022 of later dient de basisvaccinatie tegen influenza uit drie vaccinaties te bestaan: De tweede vaccinatie moet minimaal 21 en maximaal 92 dagen na de eerste zijn toegediend, gevolgd door een derde vaccinatie die minimaal 5 maanden en maximaal 7 maanden na de tweede vaccinatie moet zijn toegediend (voorbeeld: wanneer een paard op 1 januari 2023 zijn tweede vaccinatie heeft gekregen moet de vaccinatie tussen 1 juni en uiterlijk op 1 augustus 2023 zijn toegediend). In de periode tussen de eerste en de tweede vaccinatie mag het paard niet op wedstrijden worden uitgebracht. In de periode tussen de tweede en de derde vaccinatie mag het paard op wedstrijd worden uitgebracht met inachtneming van lid 3c van artikel 47 van het Algemeen Wedstrijdreglement. 

 • Mede in navolging van FEI regelgeving, is er  een aanvulling op de “bloed-regel” opgenomen in het Algemeen Wedstrijdreglement.

 

Klik hier voor alle wijzigingen in het Algemeen Wedstrijdreglement die ingaan per 1 april 2022.

Het volledige wedstrijdreglement vindt u hier.

 

Downloads

Ander Nieuws

 • Even voorstellen: team Partners in Paardrijden
  Even voorstellen: team Partners in Paardrijden
 • Leren van elkaar en elkaar inspireren, dat is KNHS Young Leaders Program
  Leren van elkaar en elkaar inspireren, dat is KNHS Young Leaders Program
 • Inschrijving Bixie&Friends dag opent 3 april
  Inschrijving Bixie&Friends dag opent 3 april