Jubileumpin voor officials

De KNHS heeft ruim 3250 officials, die samen zo’n 5000 functies uitoefenen. Dit kan variëren van jurylid, tot parcoursbouwer of bijvoorbeeld steward. 650 officials zijn actief in de topsport, nationaal of internationaal. Er zijn oranje en witte pins ontwikkeld voor de er- en herkenning van officials.

De official pin wordt door de KNHS uitgereikt op het moment dat iemand geslaagd is. Er zijn twee soorten: de reguliere pin en de jubileum pin.

De witte of oranje ovale pin

 • Een witte, ovale pin met een gouden randje op het revers van iemand wil zeggen dat de KNHS-official actief is in de nationale of internationale paardensport.
 • Een oranje, ovale pin met een zilveren randje wil zeggen dat een KNHS-official actief is in de breedtesport.

 Jubileum Pin voor officials

Officials die twintig jaar of langer in functie zijn, kunnen een speciale jubileumpin uitgereikt krijgen. De jubileumpins zijn er in het wit of oranje, afhankelijk of de official binnen de breedtesport of (inter)nationale sport actief is. De jubileum pin vervangt de eerder uitgereikte official pin.

Je kunt voor jezelf of voor een ander een jubileum pin aanvragen door het formulier te downloaden en ingevuld te mailen aan opleidingen@knhs.nl.

Categorie: onderscheiding, jubileumpin, official

Aanvraag jubileumpin

Ander Nieuws

 • Bronzen onderscheiding voor Wim van Mulukom
  Bronzen onderscheiding voor Wim van Mulukom
 • Jurylid Brons: Iets voor jou?
  Jurylid Brons: Iets voor jou?
 • Wat bezielt Magda Roesink? ‘Er samen een gezellige, sportieve wedstrijddag van maken, daar gaat het om’
  Wat bezielt Magda Roesink? ‘Er samen een gezellige, sportieve wedstrijddag van maken, daar gaat het om’