Opleiding tot hinderniswaarnemer mennen

In de discipline mennen wordt in het onderdeel marathon bij iedere hindernis een hoofd hinderniswaarnemer ingezet. Deze official moet worden bijgestaan door tenminste twee assistent waarnemers. Een hoofd hinderniswaarnemer wordt geacht van iedere deelnemer de tijd op te nemen en vast te leggen die nodig is voor het rijden van de hindernis.

Zij dienen in het bezit te zijn van een overzicht van de starttijden van alle deelnemers. De hoofd hinderniswaarnemer is eindverantwoordelijk voor de registratie van de verrichtingen van de deelnemer in de hindernis. Hij/zij moet na afloop van proef B in de nabijheid blijven van het wedstrijdsecretariaat todat hij door de voorzitter van de jury van zijn taak ontheven wordt.

Het opleidingstraject
De opleiding bestaat uit twee cursusavonden, inclusief een schriftelijk theorie-examen. Na het succesvol afleggen van het theorie-examen ontvang je de de kandidaat-status. Deze kwalificatie Hoofd Hinderniswaarnemer wordt toegekend zodra je twee positieve beoordelingen van de Voorzitter van de jury hebt ontvangen en opgestuurd naar de KNHS.

Categorie: opleiding, hinderniswaarnemer, official

Downloads

Ander Nieuws

  • Meer dan 100 diploma’s uitgereikt aan nieuwe KNHS-instructeurs
    Meer dan 100 diploma’s uitgereikt aan nieuwe KNHS-instructeurs
  • Bijscholing voor manege-instructeurs
    Bijscholing voor manege-instructeurs
  • Wat bezielt Hermann van den Bosch?
    Wat bezielt Hermann van den Bosch?