­ Opleiding Jury Lichte Tour (LT) - KNHS

Opleiding Jury Lichte Tour (LT)

Na het volgen van deze opleiding mag je de individuele dressuur klasse B t/m Intermediaire I beoordelen. Ook de bevoegdheid Kür op muziek is een onderdeel van deze opleiding.

Cursusseizoen 2021-2022

Toelatingseisen*

 • Gekwalificeerd ZZ-L jury
 • Opgenomen zijn (geweest) in de klasse LT- dressuur met minimaal 1 winstpunt (LT+1)
 • Een ruime juryervaring (tenminste 20 maal gejureerd op goedgekeurde KNHS wedstrijden in de 2 jaar voorafgaande aan de sluitingsdatum van inschrijving waarvan 10 x in de ZZ licht)
 • Goede beheersing van de Engelse taal, inclusief sport specifieke termen
 • Goede communicatieve vaardigheden
 • Een positieve beoordeling van de technische test
 • Een positieve beoordeling van het assessment 

Opzet opleiding*

De opleiding bestaat uit 10 lesavonden (theorie en praktijk), en is inclusief de kwalificatie Kür op Muziek. Hierna wordt de opleiding in de praktijk vervolgd met een stage periode. Na het afronden van deze stage volgt het zelfstandig jureren van LT proeven als aspirant jurylid. De resultaten van het zelfstandig jureren worden genoteerd in het GDA jurysysteem.

Tijdens de opleiding houdt de cursist zijn leerontwikkeling bij in een portfolio. Het portfolio staat centraal in het eindgesprek.

Start opleiding*
In mei 2021 is er een opleiding van start gegaan. De opleiding wordt pas weer uitgeschreven zodra er behoefte is aan uitbreiding van deze categorie officials.

Kosten*
De kosten van de opleiding bedragen €495. 

Inschrijven*
Inschrijven is dit cursusseizoen niet mogelijk.

 

Overig*
Heb je de gevolgde opleiding met positief resultaat afgerond dan word je met de betreffende kwalificatie opgenomen in de officiallijst die voor wedstrijdorganisaties en officials inzichtelijk is in Mijn KNHS. 

Het actief zijn als official betekent ook een verplichting ten aanzien van de inzet en het op peil houden van de deskundigheid. Dit is vastgelegd in het licentiereglement. Voor meer informatie over het licentiereglement klik hier.

De KNHS stelt juryledenlijsten op, en communiceert deze met wedstrijdorganisaties, ten behoeve van het uitnodigen van juryleden / officials voor specifieke wedstrijden / rubrieken en competities etc. De procedures voor het tot stand komen van deze lijsten zijn vastgesteld in het disciplineforum en de topsportcommissie van de betreffende discipline.    

*Let op: omdat deze opleiding dit cursusseizoen niet wordt uitgeschreven zijn de bovengenoemde toelatingseisen en de opzet van de opleiding onder voorbehoud. Voor het volgende cursusseizoen kunnen er wijzigingen worden doorgevoerd.

Categorie: dresuurjury, juryopleiding, opleidingen

Ander Nieuws

 • Meld je aan voor het sporttraject van de opleiding Aspirant Instructeur Allround
  Meld je aan voor het sporttraject van de opleiding Aspirant Instructeur Allround
 • Het nieuwe officialopleidingen seizoen 2021/2022 gaat van start
  Het nieuwe officialopleidingen seizoen 2021/2022 gaat van start
 • Schrijf je in voor de opleiding Aspirant Instructeur Western
  Schrijf je in voor de opleiding Aspirant Instructeur Western