­ Opleiding Jury Lichte Tour (LT) - KNHS

Opleiding Jury Lichte Tour (LT)

Na het volgen van deze opleiding mag je de individuele dressuur klasse B t/m Intermediaire I beoordelen. Ook de bevoegdheid Kür op muziek is een onderdeel van deze opleiding.

Cursusseizoen 2020-2021

Toelatingseisen

 • Gekwalificeerd ZZ-L jury
 • Opgenomen zijn (geweest) in de klasse LT- dressuur met minimaal 1 winstpunt (LT+1)
 • Een ruime juryervaring (tenminste 20 maal gejureerd op goedgekeurde KNHS wedstrijden in de 2 jaar voorafgaande aan de sluitingsdatum van inschrijving waarvan 10 x in de ZZ licht)
 • Goede beheersing van de Engelse taal, inclusief sport specifieke termen
 • Goede communicatieve vaardigheden
 • Een positieve beoordeling van de technische test
 • Een positieve beoordeling van het assessment 

Opzet opleiding

De opleiding bestaat uit 10 lesavonden (theorie en praktijk), en is inclusief de kwalificatie Kür op Muziek. Hierna wordt de opleiding in de praktijk vervolgd met een stage periode. Na het afronden van deze stage volgt het zelfstandig jureren van LT proeven als aspirant jurylid. De resultaten van het zelfstandig jureren worden genoteerd in het GDA jurysysteem.

Tijdens de opleiding houdt de cursist zijn leerontwikkeling bij in een portfolio. Het portfolio staat centraal in het eindgesprek.

Start opleiding
De lessen starten op woensdag 3 maart 2021. Locatie: NHC Ermelo.  

Kosten
De kosten van de opleiding bedragen €495. 

Inschrijven
Voor deze opleiding kun je je tot 1 oktober 2020 inschrijven via Mijn KNHS. Het eerste onderdeel van het selectietraject is een technische test. De technische test zal onder voorbehoud van wijzigingen plaatsvinden op 3 en /of 5 november 2020 op het KNHS Centrum te Ermelo. Op basis van de resultaten van de technische test volgt een eventuele uitnodiging voor het tweede deel van de selectie, een gesprek met de selectiecommissie. Indien u naar aanleiding van de technische test wordt uitgenodigd voor een gesprek dan zal aanvullend om een motivatiebrief / CV (en evt pitch) worden gevraagd. 

 

 Inschrijven Opleiding Jurylid Lichte Tour

 

Overig
Er worden maximaal 15 juryleden toegelaten tot de opleiding. 

Heb je de gevolgde opleiding met positief resultaat afgerond dan word je met de betreffende kwalificatie opgenomen in de officiallijst die voor wedstrijdorganisaties en officials inzichtelijk is in Mijn KNHS. 

Het actief zijn als official betekent ook een verplichting ten aanzien van de inzet en het op peil houden van de deskundigheid. Dit is vastgelegd in het licentiereglement. Voor meer informatie over het licentiereglement klik hier.

De KNHS stelt juryledenlijsten op, en communiceert deze met wedstrijdorganisaties, ten behoeve van het uitnodigen van juryleden / officials voor specifieke wedstrijden / rubrieken en competities etc. De procedures voor het tot stand komen van deze lijsten zijn vastgesteld in het disciplineforum en de topsportcommissie van de betreffende discipline.    

Categorie: dresuurjury, juryopleiding, opleidingen

Ander Nieuws

 • Schrijf je in voor de opleiding Aspirant Instructeur Western
  Schrijf je in voor de opleiding Aspirant Instructeur Western
 • KNHS Instructeursopleidingen: Theorie en tips in videolessen
  KNHS Instructeursopleidingen: Theorie en tips in videolessen
 • 15 september KNHS Instructeurscongres op Horse Event
  15 september KNHS Instructeurscongres op Horse Event