­ Opleiding Jurylid BL - KNHS

Opleiding Jurylid BL

Vind jij het leuk ruiters verder te helpen in hun dressuurcarrière en wil jij een bijdrage leveren aan de sport? Volg dan de opleiding Jurylid B/L.

Cursusseizoen 2022-2023

Na deze opleiding mag je de individuele dressuur klassen B t/m L2 jureren. 

Toelatingseisen

 • Lid van de KNHS
 • Minimaal 21 jaar
 • Opgenomen zijn (geweest) in tenminste de klasse M1 dressuur paarden (of pony Cat. D/E) met minimaal 1 winstpunt (M1+1) OF jurylid F1-20 en F 15 +1 promotiepunt. Ben je Z1 of hoger geklasseerd, dan kom je in aanmerking voor de opleiding Jury L/M. 
 • Een positieve beoordeling tijdens het assessment voor deze juryopleiding

Opzet opleiding
De opleiding bestaat uit acht avonden (theorie en praktijk), een theorie-examen, een praktijkexamen en een stagetraject. Tijdens de opleiding houdt de cursist zijn of haar leerontwikkeling bij in een portfolio. Voorafgaand aan de praktijklessen krijgt de cursist toegang tot de digitale theorie-module en werkt hier zelfstandig aan als voorbereiding op de praktijklessen. Tijdens de lessen ligt de nadruk op het leren beoordelen van dressuurproeven, daarvoor wordt van de cursisten verwacht dat zij enkele keren voor de aanwezigheid van combinaties zorgen. E.e.a. in overleg met de docent. 

Voor de online toetsen wordt van je verwacht dat je de beschikking hebt over een laptop of tablet. 

Kosten
De kosten van de opleiding bedragen €350,-

Start opleiding
In maart 2023 zal er een cursusgroep van start gaan op een centrale locatie in Nederland. De lessen worden gepland op een doordeweekse avond van 19.30-ca. 22.00 uur.  

Inschrijven
Je kunt je tot 1 november inschrijven via Mijn KNHS.  Om jouw inschrijving compleet te maken lever je een Pitch aan. Een pitch is een korte presentatie op beeld waarin je jezelf in maximaal 3 minuten voorstelt. In jouw pitch komen de volgende punten aan de orde:

 • Wie je bent,
 • Wat jouw ervaring is in de paardensport,
 • Waarom je jurylid wilt worden,
 • Waar moet een goed jurylid volgens jou aan voldoen
 • Wat maakt jou nu een geschikte kandidaat voor deze officialfunctie. 

De pitch stuur je als YouTube-link (verborgen) via mail naar officialopleidingen@knhs.nl onder vermelding van jouw naam en Pitch juryopleiding B/L

Na sluitingsdatum word je geïnformeerd over de verdere selectieprocedure. 

Overige informatie
Er starten dit cursusseizoen 1 B/L cursus, 2 L/M cursussen en 2 M cursussen. De maximale groepsgrootte is teruggebracht van 17 naar 12 deelnemers.    

Ondanks dat je wellicht aan alle voorwaarden voldoet, kan het zijn dat je niet kan worden toegelaten. Door middel van een selectieprocedure worden de kandidaten geselecteerd waarvan de kans groot is dat zij zich kunnen ontwikkelen tot een goed jurylid.  Selectie vindt plaats op basis van de pitch en vervolgens het assessment. De eigen wedstrijdklassering of een voordracht vanuit de KNHS regio kunnen in sommige gevallen doorslaggevend zijn. 

De assessments vinden onder voorbehoud van wijzigingen in Ermelo plaats op 10 en/of 16 januari 2023 (avond).

Toekenning van een officialkwalificatie
Heb je de gevolgde opleiding met positief resultaat afgerond dan word je met de betreffende kwalificatie opgenomen in de officiallijst die voor wedstrijdorganisaties en officials inzichtelijk is in Mijn KNHS. 

Het actief zijn als official betekent ook een verplichting ten aanzien van de inzet en het op peil houden van de deskundigheid. Dit is vastgelegd in het licentiereglement. Voor meer informatie over het licentiereglement klik hier. 

 

 

Categorie: dresuurjury, juryopleiding, opleiding

Downloads

Ander Nieuws

 • Schrijf je in voor het nieuwe KNHS-instructeursopleiding seizoen
  Schrijf je in voor het nieuwe KNHS-instructeursopleiding seizoen
 • Het nieuwe Officialopleidingen seizoen 2022/2023 gaat van start
  Het nieuwe Officialopleidingen seizoen 2022/2023 gaat van start
 • Online introductiebijeenkomst Bixie&Friends en KNHS Young Leaders Program
  Online introductiebijeenkomst Bixie&Friends en KNHS Young Leaders Program