­ Opleiding Jurylid Brons / F13-15 / Bixie - KNHS

Opleiding Jurylid Brons / F13-15 / Bixie

De KNHS Ruiteropleiding Brons is voor veel ruiters de eerste kennismaking met de paardensport. Vind je het leuk deze ruiters verder te helpen in de sport doe dan de opleiding Jurylid Brons!

Je mag na deze opleiding ruiters beoordelen in de proeven F1-15, VA 1-3 en Bixie. De opleiding is uit te breiden met diverse applicaties. Lees hier onder alles over de opleiding Jurylid Brons.

Cursusseizoen 2022-2023

Toelatingseisen*
- Lid van de KNHS
- Minimaal 21 jaar
- In het bezit van een F12 diploma of opgenomen zijn geweest in de klasse L1 +1 of in het bezit zijn van een instructeursdiploma
- Een motivatiebrief met een referentiebrief van een sportaanbieder (FNRS manegeondernemer of vereniging). Is het niet mogelijk een referentie aan te leveren? Neem dan contact op via officialopleidingen@knhs.nl en vraag naar de verdere mogelijkheden. 

Opzet opleiding*
De opleiding bestaat uit tien avonden (theorie /praktijk), een theorie-examen en een stagetraject. Tijdens de opleiding houdt de cursist zijn leerontwikkeling bij in een portfolio. 

Kosten*
De kosten van de opleiding bedragen €375,- 

Inschrijven en start van de opleiding*
Deze opleiding zal in 2023 weer worden uitgeschreven. Zodra data en locaties bekend zijn en de inschrijving open gaat, zal dit worden gecommuniceerd. Wil je geïnformeerd worden zodra de inschrijving open gaat? Maak dan je interesse voor deze opleiding kenbaar via officialopleidingen@knhs.nl.  

*Let op: Bovengenoemde toelatingseisen, de opzet van de opleiding en de kosten zijn onder voorbehoud. Voor het volgende opleiding kunnen er wijzigingen worden doorgevoerd.

Voor sportaanbieders; Is er veel vraag naar juryleden Brons in uw regio en bent u als sportaanbieder / manegehouder eventueel geïnteresseerd om deze opleiding op uw locatie te verzorgen? Stuur dan voor meer informatie een e-mail naar officialopleidingen@knhs.nl.  

Toekenning van een officialfunctie
Heb je de gevolgde opleiding met positief resultaat afgerond dan word je met de betreffende kwalificatie opgenomen in de officiallijst die voor wedstrijdorganisaties en officials inzichtelijk is in Mijn KNHS.

Het actief zijn als official betekent ook een verplichting ten aanzien van de inzet en het op peil houden van de deskundigheid. Dit is vastgelegd in het licentiereglement. Voor meer informatie over het licentiereglement klik hier. 

JURY APPLICATIES BRONS

Het is mogelijk de kwalificatie Brons uit te breiden met diverse applicaties zoals springen, western, voltige, aangepast sporten, mennen en Bixie. Deze applicaties worden uitgeschreven wanneer er behoefte is aan uitbreiding.

Overige applicaties
Onderstaande applicaties worden uitgezet naar behoefte. Zodra data en locaties en kosten bekend zijn wordt dit gecommuniceerd.

 • Bixie: De beoordeling van de bixie proeven is geïntegreerd in de de juryopleiding Brons. Voor juryleden Brons en juryleden L en hoger bestaat de mogelijkheid een applicatie Bixie te volgen.
 • Springen: Je mag na deze opleiding de proeven S40 - S80 beoordelen
 • Western: Je mag na deze opleiding de proeven W1 - W12 beoordelen
 • Voltige: Je mag na deze opleiding de proeven V01 - V012 beoordelen
 • Mennen: Je mag na deze opleiding de proeven FMD1 - FMD12 en FMV1 – FMV10 beoordelen
 • Aangepast Sporten:  Je mag na deze opleiding de A1 - A12 proeven beoordelen

 

Categorie: dresuurjury, opleidingen, juryopleiding

Downloads

Ander Nieuws

 • Schrijf je in voor het nieuwe KNHS-instructeursopleiding seizoen
  Schrijf je in voor het nieuwe KNHS-instructeursopleiding seizoen
 • Meld je aan voor het sporttraject van de opleiding Aspirant Instructeur Allround
  Meld je aan voor het sporttraject van de opleiding Aspirant Instructeur Allround
 • Het nieuwe officialopleidingen seizoen 2021/2022 gaat van start
  Het nieuwe officialopleidingen seizoen 2021/2022 gaat van start