­ Opleiding Jurylid Zilver - Wedstrijdsport BL / F13,14,15 - KNHS

Opleiding Jurylid Zilver - Wedstrijdsport BL / F13,14,15

Vind jij het leuk ruiters verder te helpen in hun dressuurcarrière en wil jij een bijdrage leveren aan de sport? Volg dan de opleiding Jurylid Zilver - Wedstrijdsport BL / F13-F15.

Cursusseizoen 2020-2021

Na deze opleiding mag je de F proeven 13,14,15 beoordelen uit de Zilver opleiding en de individuele dressuur klassen B t/m L2. 

Toelatingseisen:

 • Lid van de KNHS
 • Minimaal 21 jaar
 • Opgenomen zijn (geweest) in tenminste de klasse M1 dressuur paarden (of pony Cat. D/E) met minimaal 1 winstpunt (M1+1) OF jurylid F1-20 en F 15 +1 promotiepunt
 • Een positieve beoordeling tijdens het assessment voor deze juryopleiding

Opzet opleiding
De opleiding bestaat uit acht avonden (theorie en praktijk), een theorie-examen, een praktijkexamen en een stagetraject.

Tijdens de opleiding ligt de nadruk op het leren beoordelen van dressuurproeven, daarvoor wordt van de cursisten verwacht dat zij enkele keren voor de aanwezigheid van combinaties zorgen. E.e.a. in overleg met de docent.

Kosten
De kosten van de opleiding bedragen €290

Start opleiding
januari 2021 - dinsdag - Bunschoten
januari 2021 - maandag - Rucphen
januari 2021 - maandag - Beuningen

Inschrijven
Voor deze opleiding kun je je tot 1 oktober 2020 inschrijven via MijnKNHS. De inschrijving is pas definitief als ook een motivatiebrief en CV wordt aangeleverd. Hiervoor gebruik je het vaste KNHS format die je onder aan deze pagina kunt downloaden. 

 

Inschrijven Opleiding Jurylid Zilver - Wedstrijdsport B/L

 

Overige informatie
Er worden cursusseizoen maximaal 50 juryleden opgeleid. Het kan dus betekenen dat je aan alle voorwaarden voldoet maar toch niet kan worden toegelaten. Door middel van een selectieprocedure worden de kandidaten geselecteerd waarvan de kans groot is dat zij zich kunnen ontwikkelen tot een goed jurylid.  Selectie vindt plaats op basis van motivatiebrief en CV en vervolgens het assessment. De eigen wedstrijdklassering of een voordracht vanuit de KNHS regio kunnen in sommige gevallen doorslaggevend zijn. 

De assessments vinden plaats op 17 en 25 november 2020. Locatie NHC, Ermelo

Toekenning van een officialkwalificatie
Heb je de gevolgde opleiding met positief resultaat afgerond dan word je met de betreffende kwalificatie opgenomen in de officiallijst die voor wedstrijdorganisaties en officials inzichtelijk is in Mijn KNHS. 

Het actief zijn als official betekent ook een verplichting ten aanzien van de inzet en het op peil houden van de deskundigheid. Dit is vastgelegd in het licentiereglement. Voor meer informatie over het licentiereglement klik hier.

 

 

Categorie: dresuurjury, juryopleiding, opleiding

Downloads

Ander Nieuws

 • KNHS-verenigingen samen aan de slag met Ruiteropleiding Bixie&Friends in Limburg
  KNHS-verenigingen samen aan de slag met Ruiteropleiding Bixie&Friends in Limburg
 • Stal Dijkman enthousiast over Ruiteropleiding Bixie&Friends
  Stal Dijkman enthousiast over Ruiteropleiding Bixie&Friends
 • Masterclass Marion Schreuder nu live op www.horseriding.academy
  Masterclass Marion Schreuder nu live op www.horseriding.academy