­ Opleiding Jurylid Zilver - Wedstrijdsport BL / F13,14,15 - KNHS

Opleiding Jurylid Zilver - Wedstrijdsport BL / F13,14,15

Vind jij het leuk ruiters verder te helpen in hun dressuurcarrière en wil jij een bijdrage leveren aan de sport? Volg dan de opleiding Jurylid Zilver - Wedstrijdsport BL / F13-F15.

Cursusseizoen 2021-2022

Na deze opleiding mag je de F proeven 13,14,15 beoordelen uit de Zilver opleiding en de individuele dressuur klassen B t/m L2. 

Toelatingseisen*

 • Lid van de KNHS
 • Minimaal 21 jaar
 • Opgenomen zijn (geweest) in tenminste de klasse M1 dressuur paarden (of pony Cat. D/E) met minimaal 1 winstpunt (M1+1) OF jurylid F1-20 en F 15 +1 promotiepunt
 • Een positieve beoordeling tijdens het assessment voor deze juryopleiding

Opzet opleiding*
De opleiding bestaat uit acht avonden (theorie en praktijk), een theorie-examen, een praktijkexamen en een stagetraject.

Tijdens de opleiding ligt de nadruk op het leren beoordelen van dressuurproeven, daarvoor wordt van de cursisten verwacht dat zij enkele keren voor de aanwezigheid van combinaties zorgen. E.e.a. in overleg met de docent.

Kosten*
De kosten van de opleiding bedragen €290

Start opleiding*
De opleiding die gepland stond voor januari 2021 is vanwege de coronamaatregelen doorgeschoven naar september 2021. Deze opleiding zit reeds vol. Of er komend cursusseizoen nog een opleiding gaat starten wordt op 1 december 2021 bekend gemaakt.   

Inschrijven
Inschrijven is momenteel (nog) niet mogelijk.  

*Let op: Bovengenoemde kosten, toelatingseisen en de opzet van de opleiding zijn onder voorbehoud. Voor de eerstvolgende opleiding  kunnen er wijzigingen worden doorgevoerd.

Overige informatie
Er worden per cursusseizoen een maximaal aantal juryleden opgeleid. Dit is afhankelijk van de behoefte vanuit het veld. Het kan dus betekenen dat je aan alle voorwaarden voldoet maar toch niet kan worden toegelaten. Door middel van een selectieprocedure worden de kandidaten geselecteerd waarvan de kans groot is dat zij zich kunnen ontwikkelen tot een goed jurylid.  Selectie vindt plaats op basis van motivatiebrief en CV en vervolgens het assessment. De eigen wedstrijdklassering of een voordracht vanuit de KNHS regio kunnen in sommige gevallen doorslaggevend zijn. 

De assessments vinden plaats normaliter plaats op het NHC in Ermelo.

Toekenning van een officialkwalificatie
Heb je de gevolgde opleiding met positief resultaat afgerond dan word je met de betreffende kwalificatie opgenomen in de officiallijst die voor wedstrijdorganisaties en officials inzichtelijk is in Mijn KNHS. 

Het actief zijn als official betekent ook een verplichting ten aanzien van de inzet en het op peil houden van de deskundigheid. Dit is vastgelegd in het licentiereglement. Voor meer informatie over het licentiereglement klik hier. 

 

 

Categorie: dresuurjury, juryopleiding, opleiding

Downloads

Ander Nieuws

 • Start Instructeursopleidingen dit najaar
  Start Instructeursopleidingen dit najaar
 • Schrijf je in voor de opleiding jurylid Springen
  Schrijf je in voor de opleiding jurylid Springen
 • Young Leaders Program en Bixie&Friends Ruiteropleiding waardevol voor Manege de Eenhoorn
  Young Leaders Program en Bixie&Friends Ruiteropleiding waardevol voor Manege de Eenhoorn