Jurylid Mennen

De discipline Mennen bestaat uit de wedstrijdvormen dressuurwedstrijden, vaardigheidswedstrijden, minimarathonwedstrijden en samengesteld mennen. Je kunt de volgende opleidingen doen.

Jurylid mennen dressuur

Met deze kwalificatie ben je bevoegd tot het beoordelen van de dressuur (klassie B t/m ZZ) en het onderdeel dressuur in de samengestelde mensport (klasse 1 t/m 3). Dit geldt voor zowel enkelspan, tweespan, vierspan als tandems.

Lesprogramma dressuur

De opleiding bestaat uit 10 lesavonden van 2 ½ uur waar zowel theorie als praktijk worden behandeld. De opleiding wordt op een centrale locatie in Nederland gegeven. Door middel van  een theorie-examen word je getoetst op je technische kennis en kennis van reglementen. De opleiding wordt afgerond met een praktijkexamen dat bestaat uit het beoordelen van mendressuurproeven. De praktische invulling van de cursus omvat het beoordelen van mendressuurproeven. Daarvoor wordt van de cursisten verwacht dat zij enkele keren voor de aanwezigheid van combinaties zorgen. 

Jurylid mennen vaardigheid en (mini)marathon

Met deze kwalificatie ben je bevoegd tot het beoordelen van het onderdeel vaardigheid (klasse L t/m ZZ) en de onderdelen vaardigheid en marathon in de samengestelde mensport (klasse 1 t/m 3). Daarnaast ben je bevoegd om minimarathonwedstrijden te beoordelen. Dit geldt voor zowel enkelspan, tweespan, vierspan als tandems.

Lesprogramma vaardigheid en (mini)marathon

De opleiding omvat meerdere lesavonden van 2 ½ uur. Je kennis van de reglementen wordt getoetst met een theorie-examen. Daarnaast loop je een uitgebreide praktijkstage tijdens zowel de samengestelde menwedstrijden, de minimarathonwedstrijden als de vaardigheidswedstrijden.

Jurylid mennen Kür op muziek

Lesprogramma kür op muziek

De opleiding voor de bevoegdheid Kür op muziek voor de discipline mennen dressuur wordt voor de eerste keer uitgeschreven. De opleiding bestaat uit meerdere lesavonden en een praktijkdag tijdens een officiële wedstrijd. Het examen bestaat uit het beoordelen van enkele Kür op muziek proeven.

Toelatingsvoorwaarden

 • Je bent lid van de KNHS (bij voorkeur via een menvereniging);
 • Je bent bij aanvang opleiding minimaal 25 jaar oud;
 • Voor het onderdeel dressuur wordt een wedstrijdklassering in de klasse 3 of de Z-dressuur mennen (beide met tenminste 5 winstpunten) gevraagd, of jurybevoegdheid dressuur klasse M of hoger en affiniteit met de mensport;
 • Voor deelname aan het onderdeel vaardigheid/(mini)marathon wordt een wedstrijdklassering in de klasse 1 of de L-vaardigheid (beide met tenminste 10 winstpunten) gevraagd.
 • De voorwaarden voor deelname aan de kür op muziek worden nog bekend gemaakt.

INSCHRIJFPROCEDURE

Zodra de opleiding Jurylid Mennen weer georganiseerd wordt kun je je online inschrijven via Mijn KNHS. Daarnaast stuur je een uitgebreide motivatie met relevante CV, waarin je uitlegt waarom je door wilt stromen, welke ervaring je hebt in de paardensport, welke relevante opleidingen en andere activiteiten je hebt gedaan, wat je ambities zijn, enzovoorts.(zie onderstaand format) Na ontvangst van je inschrijving wordt gecontroleerd of je aan de toelatingsvoorwaarden voldoet. Via een assessment wordt bepaald welke kandidaten uiteindelijk geselecteerd worden.

JURYLID SAMENGESTELDE MENSPORT INTERNATIONAAL

 Voor deze opleiding dient een jurylid onder andere in het bezit te zijn van zowel de kwalificatie jurylid mennen dressuur als de kwalificatie jurylid mennen vaardigheid en (mini)marathon. Zodra er uitbreiding van het aantal juryleden nodig is wordt er een opleiding georganiseerd. Dit wordt, samen met de voorwaarden voor deelname, gepubliceerd op de website.

Categorie: jurylid, mennen, opleiding

Download de brochure

Ander Nieuws

 • Meer dan 100 diploma’s uitgereikt aan nieuwe KNHS-instructeurs
  Meer dan 100 diploma’s uitgereikt aan nieuwe KNHS-instructeurs
 • Bijscholing voor manege-instructeurs
  Bijscholing voor manege-instructeurs
 • Wat bezielt Hermann van den Bosch?
  Wat bezielt Hermann van den Bosch?