­ Beoordelen deelnemers met een beperking - KNHS

Beoordelen deelnemers met een beperking

Voor ruiters met een lichamelijk of visuele beperking heeft de KNHS een aantal mogelijkheden in de wedstrijdsport. Omdat je als jurylid dressuur deze ruiters ook in de wedstrijdring kunt krijgen is het goed om enige achtergrond informatie te hebben.

Classificatiepas
Sporters met een classificatiepas moeten deze pas bij zich hebben als zij aan een wedstrijd meedoen en op verzoek van een official kunnen laten zien. Bij reguliere KNHS-wedstrijden laat de sporter (of zijn voorlezer / groom) de classificatiepas voorafgaand aan de proef aan de jury zien. Op de classificatiepas staat het KNHS-persoonsnummer, zodat de jury kan zien dat de pas daadwerkelijk bij de betreffende sporter hoort. Vanaf 1 april 2017 is alleen de KNHS-classificatiepas nog geldig.

Beoordelen van een deelnemer met een beperking
Alle aanpassingen die op de classificatiepas staan mogen door de sporter worden gebruikt of worden uitgevoerd zoals op de pas wordt vermeld. Het is niet de bedoeling dat u als jurylid aan ruiters of menners vraagt wat de aard van hun beperking is of waarom zij een hulpmiddel gebruiken. Het is aan u als jury om de proef net zo te beoordelen als van iedere andere sporter. U houdt dus geen rekening met de beperking van de sporter, anders dan het toestaan van het hulpmiddel of de aanpassing die sommige sporters hierbij mogen gebruiken.

Ander Nieuws

  • KNHS-Hartog Trophy krijgt spannende finale
    KNHS-Hartog Trophy krijgt spannende finale
  • KNHS Tips van de top: Doelen stellen met Imke
    KNHS Tips van de top: Doelen stellen met Imke
  • Marie-Louise Moerings opnieuw bovenaan in KNHS-Roelofsen Horse Trucks Dressuur Competitie
    Marie-Louise Moerings opnieuw bovenaan in KNHS-Roelofsen Horse Trucks Dressuur Competitie