­ Beoordelen van Bixie en jeugd - KNHS

Beoordelen van Bixie en jeugd

In de bijlage staan richtlijnen en tips voor het jureren van kinderen.

Beoordelen Bixierubrieken

 • In de Bixie Rubrieken beoordeel je als jury de rij- of menvaardigheid van de deelnemer. De kwaliteit en africhtingsgraad van de pony spelen geen rol in de beoordeling. Indien de pony fysiek in staat is de proef te lopen, kijk je als jury vervolgens alleen nog naar de rijvaardigheid van de ruiter. Wanneer de pony in jouw ogen fysiek niet in staat is de proef te lopen (bijvoorbeeld door kreupelheid), heb je als jury uiteraard wel de mogelijkheid de combinatie uit te sluiten.
 • Voor ieder onderdeel van de (dressuur- en begeleidings-)proef en voor ieder onderdeel van het spring- en vaardigheidsprotocol, zijn vier beoordelingsfactoren of -criteria opgesteld. Het betreffende onderdeel moet aan de hand van deze beoordelingscriteria worden beoordeeld. Als jury ken je geen cijfers toe, maar beoordeel je of de ruiter aan de beoordelingscriteria voldoet.
 • Bij het opstellen van de beoordelingsfactoren, is gekeken naar wat in de betreffende klasse van de ruiter wordt gevraagd. Dat betekent dat bij hetzelfde onderdeel (bijvoorbeeld een gebroken lijn) in de ene klasse andere beoordelingsfactoren staan dan in de andere klasse. Voor ieder beoordelingscriterium waaraan de ruiter of menner voldoet, zet je een kruisje. Aan het eind van de proef worden alle kruisjes geteld en levert ieder kruisje 1 punt op.

Downloads

Ander Nieuws

 • Leren paardrijden: De fasen van een sprong
  Leren paardrijden: De fasen van een sprong
 • Titelverdedigers van start bij NK voor springruiters
  Titelverdedigers van start bij NK voor springruiters
 • WK Jonge Springpaarden 2020 in Lanaken gaat niet door
  WK Jonge Springpaarden 2020 in Lanaken gaat niet door