­ De uitslag - KNHS

De uitslag

Als jurylid ben je verantwoordelijk voor de juiste invulling van de protocollen en/of beoordelingslijsten van de beoordeelde combinaties en dient deze te voorzien van naam, persoonsnummer en handtekening. Je stelt het resultaat van de wedstrijd vast, aan de hand waarvan het klassement wordt opgemaakt door de rekenkamer. Het is belangrijk dat je controleert of de rekenkamer de beoordeling goed heeft opgenomen in het klassement.

Wij adviseren je om gedurende het beoordelen van een rubriek voor jezelf een lijst bij te houden met per deelnemer de behaalde resultaten. Uiteraard kan hier een wijziging op plaats vinden na controle van bijvoorbeeld de protocollen in de rekenkamer, maar zo kan je eenvoudig het klassement controleren. Na afloop van de rubriek worden in de rekenkamer de uitslagen verwerkt en het klassement opgemaakt. Je vergelijkt de startlijst en het klassement met elkaar. Staan alle deelnemers die bij je in de ring gestart zijn in de uitslag en klopt de ranking? Elke deelnemer die gestart is moet op de uitslagenlijst vermeld worden. Om de sport zo goed en eerlijk mogelijk te laten verlopen hebben we met elkaar spelregels opgesteld. Om de onderlinge competitie eerlijk te houden zijn er regels rondom de startgerechtigdheid van ruiters en paarden. Help je ons mee om de sport eerlijk te houden? Dit doe je door aan ons door te geven welke ruiters en paarden gestart zijn en het door hen behaalde resultaat.

Neem dus alle gestarte combinaties op in de uitslagenlijsten en indien een deelnemer bij inschrijving Hors Concours(HC) heeft aangegeven neem je deze combinatie als HC op in de lijsten (conform het disciplinereglement). Op een HC start zijn de reglementaire bepalingen van toepassing. Deze starts moeten dus voldoen aan het reglement.

Daarnaast zijn er regels die bijdragen aan paardenwelzijn, denk hierbij aan de leeftijden van paarden en het maximum aantal starts op een wedstrijddag. Je helpt ons om hierop toe te zien door de uitslagen volledig aan ons door te geven.

Ander Nieuws

  • Van Liere, Dijkstra en Rozestraten winnen finale KNHS-Roelofsen Horse Trucks Dressuur Competitie
    Van Liere, Dijkstra en Rozestraten winnen finale KNHS-Roelofsen Horse Trucks Dressuur Competitie
  • De Reu, Cevaal, De Jong en Janssen vallen op bij KNHS Para Dressuur Trophy Zuidwolde
    De Reu, Cevaal, De Jong en Janssen vallen op bij KNHS Para Dressuur Trophy Zuidwolde
  • Kees Vellenga overleden
    Kees Vellenga overleden