­ Info voor toezichthouders springen - KNHS

Info voor toezichthouders springen

Toezicht op het voorterrein is in het kader van paardenwelzijn, veiligheid en eerlijke competitie van groot belang. Goed toezicht zorgt voor een sportief wedstrijdverloop en voorkomt dat er zaken gebeuren die niet zijn toegestaan. De KNHS heeft een handleiding ontwikkeld met handige tips voor toezicht op het voorterrein van springwedstrijden.

Eventing

Voor het voorterrein springen op een eventingwedstrijd geldt al, net zoals in het reguliere springen, dat een van de drie springjuryleden belast is met het toezicht houden op het voorterrein. Per 1 maart 2022 houdt de springjury, die toezicht houdt op het voorterrein springen, ook afwisselend toezicht op het voorterrein van de cross.

Het kan dus zijn dat u benadert wordt door een organisatie om als Jury Springen te fungeren op hun eventingwedstrijd. De taken als Toezichthouder tijdens een eventingwedstrijd zijn niet anders dan u gewend bent. De belangrijkste punten voor het voorterrein van de cross hebben we in de Handleiding Toezicht Voorterrein Eventing 2022 voor u neergezet.

Downloads

Ander Nieuws

  • Even voorstellen: team Partners in Paardrijden
    Even voorstellen: team Partners in Paardrijden
  • Leren van elkaar en elkaar inspireren, dat is KNHS Young Leaders Program
    Leren van elkaar en elkaar inspireren, dat is KNHS Young Leaders Program
  • Inschrijving Bixie&Friends dag opent 3 april
    Inschrijving Bixie&Friends dag opent 3 april