­ In memoriam - KNHS

In memoriam

De KNHS wenst de nabestaanden veel sterkte toe bij de verwerking van het verlies van onderstaande personen uit de paardensport.

Jan Kamphuis, 21 februari 2023
Ons bereikte het trieste nieuws dat Jan Kamphuis op 72-jarige leeftijd overleden is. Jan vervulde ontelbaar veel functies binnen de paardenwereld en was nog actief als federatievertegenwoordiger, omroeper, FEI Steward in de disciplines dressuur, springen en eventing en lid van het Tuchtcollege. Zijn betrokkenheid en inzet voor de KNHS en FEI waren enorm en zijn inbreng waardevol. Lees verder


Paul van Kesteren, 15 juli 2021
Paul van Kesteren, houder van de gouden KNHS-speld, is op 15 juli jl. overleden. Paul was cat.1 jurylid in de springsport en heeft de opleiding voor jury onder meer gedaan in 1990 bij NBVR, waar hij de opvolger was van Bob van Delden. Paul zat samen met Irene Wagemakers-Jansen, de moeder van Ad Wagemakers, in de technische commissie van de NBVR.

 


Carel Prins, 1 mei 2020
Ten gevolge van een hersenbloeding is Carel Prins op 1 mei jl. in het St Anna ziekenhuis in Geldrop overleden. Carel was medeoprichter van de Nederlandse Vereniging van Parcoursbouwers in 2002 en vanaf de oprichting tot 2012 bestuurslid en penningmeester van onze vereniging. Carel is 81 jaar geworden. Lees verder


Gerda Verhaar Eeuwijk, 8 januari 2018
Gerda Verhaar Eeuwijk plotseling overleden en werd 68 jaar. Gerda vervulde ontelbaar veel functies binnen de paardenwereld en was nog actief als regioconsulent, jurylid dressuur en mennen,  I&R controleur, federatievertegenwoordiger en voorzitter van Rijvereniging en ponyclub Rodichem. Van 2002 – 2011 was ze bestuurslid van KNHS-regio Gelderland en kring Rivierengebied. In 2014 ontving ze de zilveren KNHS-speld. Lees verder


Cees van Etten, 12 oktober 2017
Op slechts 67-jarige leeftijd is de bekende paardenman Cees van Etten uit Galder toch nog plotseling overleden. 
Lees verder


Annette Marinus, 8 mei 2017
Maandag 8 mei j.l is na een kort ziektebed onze voorzitter Annette Marinus op 41-jarige leeftijd overleden.
Lees verder


Mirjam Pappot, 29 november 2016
Ons bereikte het trieste nieuws dat Mirjam Pappot op 29 november op 44-jarige leeftijd plotseling is overleden. Mirjam was zeer actief in de mensport. Ze nam diverse keren deel aan de Hippiade waarbij ze een aantal titels behaalde. Mirjam was een echte paardenvrouw met een hart voor het Friese paard.
Lees verder


Henk Barlagen, 28 november 2016
Op 28 november is Henk Barlagen op 83-jarige leeftijd overleden. Binnen de paardenwereld was Henk Barlagen als een pur sang paardenman op vele fronten actief.
Lees verder


Wim Ernes, 31 oktober 2016
Wim Ernes is op 58-jarige leeftijd overleden. Met het overlijden van Wim verliest de hippische wereld een geweldig mens en bijzonder paardenman.
Lees verder


Koop Albert Meijer, 4 september 2016
Ons bereikte het trieste bericht dat na een intens leven op een respectabele 100-jarige leeftijd Koop Albert Meijer, erelid van regio Drenthe, op 4 september 2016 is overleden.
Lees verder


Daddy Stibbe, 14 april 2016
Ons bereikte het trieste nieuws dat Daddy Stibbe op donderdagmiddag 14 april 2016 thuis in Vught overleden. De 93-jarige nestor van de Brabantse paardensportevenementen stond in 1967 aan de wieg van Indoor Brabant. Hij was voorzitter van Indoor Brabant vanaf 1967 en bekleedde deze functie vijf jaar lang.
Lees verder


Loek van Bronkhorst, 29 maart 2016
Op 29 maart 2016 bereikte ons het droevige bericht dat Loek van Bronkhorst is overleden. Loek was een echte paardensporter. In vele takken van de paardensport was hij een actief en veel gevraagd official. Elk weekend was hij wel onderweg om op een of andere wijze in functie te zijn op een concours.
Lees verder


Mart van Daal, 15 maart 2016
Op 15 maart is Mart van Daal op 67-jarige leeftijd is overleden. Mart was van 2008 tot voorjaar januari 2016 bestuurslid van Vereniging Het Friese Tuigpaard. Vanuit zijn positie als bestuurslid van VFT was Mart tevens afgevaardigde in het Forum Aangespannen Sport bij de KNHS. Mart was ook een zeer betrokken bestuurslid bij het Friezenconcours in Lunteren.
Lees verder


Willem Oudegeest, 4 maart 2016
Op 4 maart 2016 is Willem Oudegeest plotseling overleden. Wlilem is zijn lange carrière in de paardensport begonnen met zijn opleiding bij de  Wesfalische Reit & fahrschule in Duitsland. Na zijn opleiding heeft hij enige tijd gewerkt bij de bekende Duitse dressuurruiter Drs Reiner Klimke.
Lees verder


Monique de Bruin, 2 maart 2016

Op woensdag 2 maart 2016 is paramenner Monique de Bruin overleden. Monique is 53 jaar oud geworden. Nadat bij Monique posttraumatische dystrofie werd vastgesteld, maakte ze in 2000 de overstap naar de mensport. Vanaf 2006 nam de menster uit het Brabantse Rijen deel aan de wedstrijden.
Lees verder

 

 

Ander Nieuws

  • Even voorstellen: team Partners in Paardrijden
    Even voorstellen: team Partners in Paardrijden
  • Leren van elkaar en elkaar inspireren, dat is KNHS Young Leaders Program
    Leren van elkaar en elkaar inspireren, dat is KNHS Young Leaders Program
  • Inschrijving Bixie&Friends dag opent 3 april
    Inschrijving Bixie&Friends dag opent 3 april