­ In memoriam: Carel Prins - KNHS

In memoriam: Carel Prins

Ten gevolge van een hersenbloeding is Carel Prins op 1 mei jl. in het St Anna ziekenhuis in Geldrop overleden. Carel was medeoprichter van de Nederlandse Vereniging van Parcoursbouwers in 2002 en vanaf de oprichting tot 2012 bestuurslid en penningmeester van onze vereniging. Carel is 81 jaar geworden.

Parcoursbouwen was Carel’s hobby. Behalve voor de basissport bouwde Carel ook wedstrijden op nationaal 1.50 m niveau. Prominente nationale wedstrijden zoals CH Mierlo, Indoor Weert en Nationaal Geldrop waren min of meer zijn thuiswedstrijden. Bij deze wedstrijden nam Carel steevast het organiserend comite veel werk uit handen. Als je Carel iets vroeg kon je er zeker van zijn dat het geregeld werd! Op internationaal niveau had Carel jarenlang een vooraanstaande rol in het team parcoursbouwers van Indoor Brabant, CHIO Rotterdam, de Derby van Eindhoven, CSI Geesteren en andere internationale wedstrijden. Hierdoor beschikte Carel over een enorme ervaring in het reilen en zeilen in de wedstrijdring. Bij de Wereldruiterspelen in 1994 in Den Haag was Carel verantwoordelijk voor de realisatie van de hindernissen. Tegen het einde van zijn parcoursbouwersloopbaan kreeg Carel steeds meer plezier in het opleiden en superviseren van jongere parcoursbouwers. Hij creëerde volop kansen en gaf alle steun.  

Ook met zijn handelsonderneming was Carel in de paardensport actief. Met zijn technische kennis was hij adviseur en leverancier bij een groot aantal paardenbedrijven. Carel was een alleskunner als het om stallen,  trainingssystemen, technische installaties of afrasteringen ging.  

Het verlies van zijn gezichtsvermogen verhinderde hem de laatste drie jaar de dingen te doen waarin hij goed was en waarvan hij volop kon genieten. Met hem verliezen we een doener met een scherp inzicht, en altijd recht door zee. Geen mens van de voorgrond, maar een geweldige teamchef in de zin van ‘samen voor het allerbeste resultaat’... en met Carel was gezelligheid nooit ver weg. 

Ander Nieuws

  • Drie bronzen spelden uitgereikt
    Drie bronzen spelden uitgereikt
  • 5 tips voor jou en je paard tijdens warm weer
    5 tips voor jou en je paard tijdens warm weer
  • Maatregelen voor KNHS-Wedstrijdorganisaties tijdens warme dagen
    Maatregelen voor KNHS-Wedstrijdorganisaties tijdens warme dagen