­ In memoriam: Daddy Stibbe - KNHS

In memoriam: Daddy Stibbe

Ons bereikte het trieste nieuws dat Daddy Stibbe op donderdagmiddag 14 april 2016 thuis in Vught overleden. De 93-jarige nestor van de Brabantse paardensportevenementen stond in 1967 aan de wieg van Indoor Brabant. Hij was voorzitter van Indoor Brabant vanaf 1967 en bekleedde deze functie vijf jaar lang.

Daddy Stibbe was ook de initiator van het eventing-evenement Outdoor Helvoirt. Eventing was zijn passie en zijn zoon Eddy was een succesvol internationale eventingruiter. Daddy Stibbe bekleedde vele bestuursfuncties, was chef d’equipe van het Nederlandse eventingteam en vijf jaar lang lid van het FEI Eventing Committee. In 2000 werden zowel vader Daddy als zoon Eddy vanwege hun grote verdiensten voor de eventingsport door de Executive Board van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) onderscheiden met de Olympic Order. 

Daddy Stibbe (18-06-1922) was al sinds zijn jeugd in Amsterdam liefhebber van de paardensport. Hij bouwde familiebedrijf N.V. Bloch & Stibbe-Hollandia Schoenfabrieken verder uit.

We wensen alle nabestaanden heel veel sterkte toe met het grote verlies van Daddy.

Ander Nieuws

  • Drie bronzen spelden uitgereikt
    Drie bronzen spelden uitgereikt
  • 5 tips voor jou en je paard tijdens warm weer
    5 tips voor jou en je paard tijdens warm weer
  • Maatregelen voor KNHS-Wedstrijdorganisaties tijdens warme dagen
    Maatregelen voor KNHS-Wedstrijdorganisaties tijdens warme dagen