­ In memoriam: Loek van Bronkhorst - KNHS

In memoriam: Loek van Bronkhorst

Afgelopen dinsdag, 29 maart 2016, bereikte ons het droevige bericht dat Loek van Bronkhorst is overleden. Loek was een echte paardensporter. In vele takken van de paardensport was hij een actief en veel gevraagd official. Elk weekend was hij wel onderweg om op een of andere wijze in functie te zijn op een concours.

Naast het jureren van dressuur- en springwedstrijden jureerde hij geregeld carrouselwedstrijden en hield hij zich bezig met de aangespannen wedstrijdsport. Bij de Nederlandse Vereniging Traditioneel Gerij zette hij zich in om juryleden op te leiden. Bij keuringen voorzag hij het publiek altijd van deskundig commentaar. Loek in de wedstrijdring, gekleed in driedelig kostuum met bolhoed, straalde gezag uit. Hij nam zijn taken serieus. Zeer serieus.

Wie van jullie is niet door Loek aangekondigd in de springring? Hij kon op zijn bekende “Loek” manier de mensen aankondigen en wist over iedereen wel iets te vertellen. Hij kon het publiek boeien. Zijn stem hoorde op veel concoursen thuis en als officieel KNHS omroeper was hij in heel het land actief.

Ook bestuurlijk was Loek meer dan actief. Wij kennen Loek als wedstrijdsecretaris van de Regio Noord-Holland. Een functie die hij met volle overtuiging en inzet uitvoerde. Daarbij gold voor Loek dat regels regels waren. Er werden geen uitzonderingen gemaakt. Daar was niet iedereen altijd even blij mee. Maar zo was het wel.

Bij zijn afscheid als bestuurslid van de Regio Noord-Holland kreeg Loek van de KNHS de Gouden Speld uitgereikt en werd hij benoemd als erelid van de Regio Noord-Holland. Een hoogtepunt voor Loek was zijn deelname aan het organisatiecomité van het Grand Defilé in Apeldoorn dat op 14 juni 2014 werd gehouden bij Paleis het Loo. Hij was adviseur en schreef de teksten om de ruim 150 paarden en 37 koetsen aan te kondigen.

Wij als Regiobestuur zullen Loek blijven herinneren als echte paardenliefhebber in hart en nieren. Wij wensen zijn familie, naasten en vrienden veel sterkte toe.

Namens de KNHS Regio Noord-Holland,

Olaf Rempe
Vice-voorzitter

Ander Nieuws

  • Drie bronzen spelden uitgereikt
    Drie bronzen spelden uitgereikt
  • 5 tips voor jou en je paard tijdens warm weer
    5 tips voor jou en je paard tijdens warm weer
  • Maatregelen voor KNHS-Wedstrijdorganisaties tijdens warme dagen
    Maatregelen voor KNHS-Wedstrijdorganisaties tijdens warme dagen