In memoriam: Mart van Daal

Ons bereikte het trieste bericht dat op 15 maart op 67-jarige leeftijd is overleden, de heer Mart van Daal uit Langenboom. Mart was van 2008 tot voorjaar januari 2016 bestuurslid van Vereniging Het Friese Tuigpaard. Vanuit zijn positie als bestuurslid van VFT was Mart tevens afgevaardigde in het Forum Aangespannen Sport bij de KNHS. Mart was ook een zeer betrokken bestuurslid bij het Friezenconcours in Lunteren.

Mart was een liefhebber van het Friese ras en was in aanvang vooral actief bij de regionale rijders in regio zuid. Later deed hij ook de overstap naar de nationale groep en besteeg hij regelmatig de Friese sjees. Maine fan Twillens (v. Teunis) was één van zijn toppaarden, maar vele andere Friese paarden bezetten kort, dan wel iets langer een box bij Mart thuis in Langenboom, alwaar hij Stal de Adelaar had. In 2009 en 2014 won Mart de nieuwelingencompetitie regio zuid met respectievelijk Pjotr van de Adelaar en Hielke H. Recentelijk begon ook de interesse voor de hackneys te groeien en kocht hij er enkele aan. Hij werd in 2015 zelfs nog kampioen tweespan in regio zuid met Eagle’s Daylight en Eagle’s Pocket Rockt. Mart kreeg naast zijn rol als rijder ook een taak als groom, toen kleindochter Rachel Kuijperse hackneys uitbracht in de Young Riders-competitie.

We wensen zijn vrouw Annie, zijn kinderen en kleinkinderen en alle andere betrokkenen heel veel sterkte toe met het grote verlies van Mart.

Ander Nieuws

  • EK Rotterdam 2019: Gal aanvoerder TeamNL in Grand Prix Special
    EK Rotterdam 2019: Gal aanvoerder TeamNL in Grand Prix Special
  • EK Rotterdam 2019: Overzicht resterende titelstrijd
    EK Rotterdam 2019: Overzicht resterende titelstrijd
  • EK Rotterdam 2019: Dubbel goud voor para-dressuurruiters
    EK Rotterdam 2019: Dubbel goud voor para-dressuurruiters