In memoriam: Willem Oudegeest

Op vrijdag 4 maart is Willem Oudegeest plotseling overleden. Wlilem is zijn lange carrière in de paardensport begonnen met zijn opleiding bij de Wesfalische Reit & fahrschule in Duitsland. Na zijn opleiding heeft hij enige tijd gewerkt bij de bekende Duitse dressuurruiter Drs Reiner Klimke.

Terug in Nederland is hem gevraagd of hij in het bestuur van de Groninger Rij en Jachtclub wilde en zo werd Willem daar wedstrijdsecretaris. Vanuit die functie is hij terecht gekomen in het districtsbestuur van de NBVR-Noord. Na 5 jaar heeft Willem ook een functie aangenomen in het Bondsbestuur als afgevaardigde van de regio Noord. Deze functie heeft hij bekleed tot de fusie van de basisbonden tot de huidige KNHS in 2002.

Ook heeft hij aan de wieg gestaan van de oprichting van een aantal verenigingen in Noord Nederland als mede het Corso Concours/Paarden in Eelde. Deze periode heeft Willem zich dus danig ingezet voor de paardensport in Noord Nederland dat velen hem de bijnaam “Mister NBVR-Noord” gaven. Ook een veel gehoorde kreet was “Willem is NBVR-Noord” ! Hiervoor heeft hij op 24 mei 2000 de Gouden Speld van de NBVR gekregen.

Omdat het na de fusie toch bleef kriebelen is Willem in 2003 Voorzitter geworden van de RSV-Millenniumruiters te Zuidwolde. Die hij helaas recent wegens gezondheidsproblemen heeft moeten beëindigen. Naast een gedreven voorzitter zette Willem zich ook actief in voor het organiseren van wedstrijden voor de aangepaste sport te Zuidwolde. Verder heeft Willem ook nog bij veel verenigingen in het noorden les gegeven als dressuur instructeur. En ook heel veel combinaties hebben prive les van hem mogen ontvangen. Daarnaast heeft hij een tijd op de Stoeterij van Mvr Heijn (AH) in Hardenberg gewerkt.

Dit is slechts een bloemlezing van de loopbaan van “onze Willem” in het Noorden. Die hem de koninklijke onderscheiding “Lid in de orde van Oranje Nassau” als waardering opleverde.

Willem zal erg gemist worden.

Ander Nieuws

  • EK Rotterdam 2019: Gal aanvoerder TeamNL in Grand Prix Special
    EK Rotterdam 2019: Gal aanvoerder TeamNL in Grand Prix Special
  • EK Rotterdam 2019: Overzicht resterende titelstrijd
    EK Rotterdam 2019: Overzicht resterende titelstrijd
  • EK Rotterdam 2019: Dubbel goud voor para-dressuurruiters
    EK Rotterdam 2019: Dubbel goud voor para-dressuurruiters