Wij zijn de paardensportbond voor en van alle paardensporters. De liefde en passie voor het paard is voelbaar in alles wat wij doen. Door dit te combineren met onze kennis en fijnmazige sportinfrastructuur helpen wij mensen een goede verbinding met hun paard tot stand te brengen en te behouden zodat iedereen op een verantwoorde manier de paardensport kan beoefenen passend bij een ieders ambitie. Hierbij zorgen we altijd voor veilige, eerlijke en vooral leuke paardensport. Het welzijn van het paard, veilgheid en eerlijke sport voor mens en paard staan centraal in alles wat we doen.

ONZE WAARDEN

De KNHS werkt vanuit vier belangrijke (merk)waarden. Deze merkwaarden vind je terug in alles wat we doen. Het zijn de vier criteria waar al ons handelen altijd aan voldoet. Het is onze mentaliteit, ons fundament. Het bepaalt de manier waarop wij omgaan met iedereen, van fan tot tegenstander.

 • Respectvol
  Wat we doen, doen we goed en met respect voor elkaar.
 • Betrokken
  Het gaat om jou en je paard. Wij zijn er voor je als je ons nodig hebt. Samen zijn we de paardensport.
 • Deskundig
  We weten waar we het over hebben. We weten wat er nodig is om jou en je paard op een verantwoorde wijze paardensport te laten bedrijven. We ontwikkelen en delen de kennis.
 • Open
  We staan open voor de wereld, buiten en binnen. We gaan open het gesprek aan, staan open voor nieuwe ontwikkelingen en inzichten. We zijn toegankelijk voor iedereen.

Als we de paardensport voor iedereen toegankelijk willen maken op een plezierige en verantwoorde wijze betekent dit dat we daar ook naar moeten handelen. We stellen ons daarom altijd ten dienste van de paardensport, onze leden en onze paarden. Kortom, de KNHS is er voor iedereen, die net als wij, de paardensport een warm hart toedraagt.