De KNHS is de paardensportbond. Wij bevorderen dat zoveel mogelijk mensen, van jong tot oud, op een plezierige en verantwoorde wijze de paardensport kunnen beoefenen, passend bij hun ambitie. En dus lid zijn van de KNHS. Het welzijn van het paard en de paardensporter staat in alles wat we doen centraal.

ONZE WAARDEN

De KNHS werkt vanuit vier belangrijke (merk)waarden. Deze merkwaarden vind je terug in alles wat we doen. Het zijn de vier criteria waar al ons handelen altijd aan voldoet. Het is onze mentaliteit, ons fundament. Het bepaalt de manier waarop wij omgaan met iedereen, van fan tot tegenstander, van lid tot wanbetaler. Het bepaalt de manier waarop we gezien en ervaren worden, ons imago. We zijn geen gesloten, afstandelijk bolwerk. We zijn een groep van deskundige paardensportliefhebbers die betrokken zijn bij en open staan voor onze leden en iedereen die de paardensport een warm hart toedraagt. De merkwaarden zijn allemaal even belangrijk. We maken geen keuze. Juist de combinatie zorgt voor de meerwaarde.

 • Respectvol
  Wat we doen, doen we goed en met respect voor elkaar.
 • Betrokken
  Het gaat om jou en je paard. Wij zijn er voor je als je ons nodig hebt. Samen zijn we de paardensport.
 • Deskundig
  We weten waar we het over hebben. We weten wat er nodig is om jou en je paard op een verantwoorde wijze paardensport te laten bedrijven. We ontwikkelen en delen de kennis.
 • Open
  We staan open voor de wereld, buiten en binnen. We gaan open het gesprek aan, staan open voor nieuwe ontwikkelingen en inzichten. We zijn toegankelijk voor iedereen.

Als we de paardensport voor iedereen toegankelijk willen maken op een plezierige en verantwoorde wijze betekent dit dat we daar ook naar moeten handelen. We stellen ons daarom altijd ten dienste van de paardensport, onze leden en onze paarden. Kortom, de KNHS is er voor iedereen, die net als wij, de paardensport een warm hart toedraagt.