­ Jeugdleden aan het woord - KNHS

Jeugdleden aan het woord

Naast de reguliere bestuursleden van de KNHS zijn er ook Jeugd bestuursleden. Hieronder vertellen Evi, Thomas en Carmen waarom het zo belangrijk is om de stem van de jeugd te laten horen. Als je vragen hebt of je wilt je stem laten horen aan KNHS, neem dan contact met hen op.

Evi Jeucken
KNHS ledenraadslid Jeugd 

Hallo, ik ben Evi Jeucken. Namens het Platform Young Leaders, ben ik de afgevaardigde in de KNHS ledenraad. Wist je dat binnen deze ledenraad de hele achterban van de KNHS wordt vertegenwoordigd? Je kan zeggen dat wij als leden aan het roer van de KNHS staan. 

De ledenraad bestaat in totaal uit 24 mensen met verschillende achtergronden in de paardensport. Ben jij ook lid van de KNHS? Wij zijn namelijk gekozen door de leden van de KNHS en als ledenraad controleren wij de begrotingen, plannen en jaarrekeningen van de KNHS. Ik vind het, als lid van het jeugdplatform, enorm belangrijk dat de paardensport voor de jeugd leuk en aantrekkelijk blijft. Zo zorgen we ervoor dat ook in de toekomst ruiters van alle leeftijden op recreatief en topsportniveau uitgedaagd blijven en dat er voor elk wat wils is. Binnen mijn functie in de ledenraad kijk ik dan ook niet naar een bepaalde regio of discipline, maar richt me puur op wat we voor de jeugd kunnen betekenen. Mocht je een vraag voor mij hebben, dan mag je altijd contact met me opnemen. Dan kan ik die proberen te beantwoorden of meenemen in een vergadering van de ledenraad.

Hoe neem je contact op?

Mail naar youngleadersprogram@knhs.nl en vermeld ‘Voor Evi’ in het onderwerp.

Samen maken we de paardensport leuk!

Groetjes,

Evi

 

Thomas Bosman
KNHS bestuurslid Jeugd

Heb jij een goed idee om de paardensport te verbeteren? Of heb je misschien wat kritiekpunten? Waar kan je daarmee terecht? Ik, Thomas, ben jeugdbestuurslid bij de KNHS en ik probeer jongeren zo goed mogelijk te vertegenwoordigen binnen de paardensport. Dus, klop vooral bij mij aan met je ideeën of vragen! Dan kunnen we samen kijken hoe we iets op kunnen zetten.

Maar, even terug. Hoe werkt de KNHS nou precies?

Iedereen die wedstrijden - of op een manege - rijdt is lid van de KNHS. In Ermelo staat een groot paardensportcentrum waar de KNHS ‘zit’. Maar wie bepaalt nou wat? Het is eigenlijk heel simpel. De leden, zoals jij, zijn de baas. Maar we kunnen natuurlijk niet met zijn allen op kantoor in Ermelo gaan zitten, dat zou te druk worden. Dus daar hebben we wat op bedacht. Een ‘ledenraad’, een groep mensen die door de leden gekozen wordt. Zij controleren de begroting en de jaarrekening van de KNHS. Ze houden ieder jaar in de gaten wat er met het geld gebeurt en of het goed uitgegeven wordt. Ook stellen zij een bestuur samen. In dat bestuur zitten KNHS-leden die de regels maken en die bedenken wat de KNHS dit jaar gaat doen. Ik, Thomas, ben als Young Leader aangesloten in dat bestuur als “jeugdbestuurslid”. Samen met Carmen (ook jeugdbestuurslid) proberen wij de stem van jongeren te laten horen binnen de KNHS. Als jij een goed idee of een vraag hebt, neem

contact met mij op. Mail naar youngleadersprogram@knhs.nl en vermeld ‘Voor Thomas’ in het onderwerp.

 

Groetjes Thomas

 

 

 

  

Carmen Norder
KNHS bestuurslid Jeugd

Kunnen we over 15 jaar eigenlijk nog wel rijden? Dit was een van de vragen, die in de masterclass van  het traject "Geef de jeugd een stem!" werd gesteld. We waren namelijk gevraagd om mee te denken over hoe Jumping Amsterdam er in 2035 uit ziet. Ik heb me opgegeven voor dit traject omdat ik graag wil meedenken met dit soort vragen en me wil ontwikkelen als bestuurder. En de kennis die ik leer in het traject, kan ik direct toepassen als bestuurslid in het KNHS bestuur. Samen met Thomas, probeer ik om op te komen voor de jeugd in de paardensport en de paardensport van de toekomst. Er is steeds meer sprake van discussie over dierenwelzijn in de paardensport. Ik ben zelf een voorvechter van dierenwelzijn en ik vind het dan ook belangrijk dat de sport steeds blijft ontwikkelen. Ik vind namelijk dat de paardensport nog wel wat beter kan, zodat we inderdaad over 15 jaar gewoon nog lekker kunnen rijden. Ik denk dat de jeugd daar een sleutelrol in speelt, de jeugd is immers de toekomst. Dit is dus hét moment om onze stem te laten horen! Heb je zelf ook goede ideeën? Neem contact met me op. Hoe?

Mail naar youngleadersprogram@knhs.nl en vermeld ‘Voor Carmen’ in het onderwerp.


Groet,
Carmen Norder

 

Extra aanvulling:

Misschien is het Young Leaders Program ook wel wat voor jou. Je leert leidinggeven en besturen en krijgt daarmee vaardigheden waar je je hele leven wat aan hebt. Daarnaast biedt het dus ook unieke mogelijkheden om binnen de KNHS aan het werk te gaan en zélf de paardensport te verbeteren!

Check hier voor meer informatie

 

Ander Nieuws

  • De vier basisbehoeften van een sportpaard
    De vier basisbehoeften van een sportpaard
  • KNHS-Hartog Trophy: ‘Sommige ruiters onderscheiden zich nu al’
    KNHS-Hartog Trophy: ‘Sommige ruiters onderscheiden zich nu al’
  • Mooie winnaars in KNHS Topsport competitie
    Mooie winnaars in KNHS Topsport competitie