­ Cursus EHBO Paard - KNHS

Cursus EHBO Paard

Stel: je komt op stal en je paard voelt zich duidelijk niet lekker, heeft een dik been of een bloedende wond. Weet jij wat je dan moet doen? Koelen, spoelen, verbinden of juist niet? En hoe moet een verband eigenlijk aangelegd worden? Met de praktijkgerichte eendaagse cursus EHBO-paard kom je goed beslagen ten ijs.

Samen met DAP Bodegraven organiseert de KNHs een aantal keer per jaar de cursus EHBO Paard op het KNHS-centrum in Ermelo. Tijdens deze cursus leer je om een groot aantal veel voorkomende aandoeningen en ziektes te herkennen, medicijnen toe te dienen, wonden te verbinden en verband aan te leggen.

Programma

De 1-daagse cursus EHBO-Paard is meestal van 14.30-20.30 uur. In de middag wordt de theorie behandeld en 's avonds oefen je in kleine groepen de praktijk onder leiding van dierenartsen van DAP Bodegraven.

Data, inschrijven en kosten 

De data van de cursussen staan in de Opleidingen & Evenementenkalender op MijnKNHS.nl (zoek op EHBO). Iedereen die lid is van de KNHS en ouder is dan 14 jaar kan zich inschrijven voor deze cursus via dezelfde Opleiding & Evenementenkalender in MijnKNHS. Nog geen lid?

De cursus kost € 85,- incl. btw, een warme maaltijd, certificaat en oefenmateriaal. Het boek EHBO-Paard is niet bij de cursusprijs inbegrepen. Als je bij inschrijving voor de cursus in Mijn KNHS direct het boek bestelt, dan krijg je 20% korting op de aanschaf van dit boek. Het wordt dan bij aanvang van de cursus uitgereikt. 

De eerstvolgende cursus EHBO paard is op 31 maart 2023 op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo.

Optioneel EHBO-pakket

Je kunt op de cursusdag zelf een EHBO-pakket aanschaffen dat door DAP Bodegraven en de KNHS is samengesteld.

Categorie: Paardenwelzijn, welzijn, EHBO

Ander Nieuws

  • #Welzijnsweetje: Hoe herken je een gezond paard?
    #Welzijnsweetje: Hoe herken je een gezond paard?
  • #Welzijnsweetje verharen
    #Welzijnsweetje verharen
  • #Welzijnsweetje rotstraal
    #Welzijnsweetje rotstraal