Sportfonds ParaPaard

Als onderdeel van de wens om de aangepaste sport verder te laten groeien heeft de KNHS in juni 2016 een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Sportfonds ParaPaard. Hiermee kunnen aangesloten sportaanbieders beter gefaciliteerd worden. Het gaat dan bijvoorbeeld om aanbiedingen van speciaal materiaal voor het organiseren van parasport die sportaanbieders tegen een aanzienlijke korting kunnen aanschaffen. Daarnaast gaat de KNHS ParaPaard verder ondersteunen op het gebied van communicatie en promotie.

Wat doet Sportfonds ParaPaard

ParaPaard maakt (therapeutisch) paardrijden mogelijk voor mensen met een beperking, met de ambitie om daadwerkelijk het verschil te maken door zich in te zetten voor organisaties en verenigingen die aangepaste paardensportactiviteiten (willen gaan) aanbieden. ParaPaard zet zich actief in op het werven van (financiële) middelen en biedt steun (materieel en immaterieel) aan organisaties en verenigingen die zich (willen gaan) bezighouden met aangepaste paardensportactiviteiten. Op deze wijze wil ParaPaard invulling geven aan de ambitie om paardensport voor mensen met een handicap en therapeutisch paardrijden toegankelijk(er) te maken en te houden. Voor mensen met een verstandelijke, lichamelijke, en/of zintuiglijke handicap, jong en oud.

Steun ParaPaard, koop Kareltje

Kareltje is gebreid van zuiver katoen en op natuurlijke wijze gekleurd met wortelsap en chrysantenextract. Omdat de Kareltje in Kenia is gebreid door de lokale plattelandsvrouwen van de Kenana Knitters uit Njoro steun je twee goede doelen!

Over sportfonds ParaPaard

Sportfonds ParaPaard is onderdeel van het Fonds Gehandicapten Sport en heeft een samenwerkingsverband met Federatie Paardrijden Gehandicapten.
» Naar de website van Sportfonds Parapaard
» Meer informatie over aangepast paardrijden

Categorie: ParaPaard, Sportfonds, Kareltje

Ander Nieuws

  • Minderhoud beste Nederlander in Wereldbekerwedstrijd dressuur Herning
    Minderhoud beste Nederlander in Wereldbekerwedstrijd dressuur Herning
  • Nederlands podium in Grote Prijs Zwolle, Remco Been wint
    Nederlands podium in Grote Prijs Zwolle, Remco Been wint
  • Stem op Noa in halve finale Uniek Sporttalent
    Stem op Noa in halve finale Uniek Sporttalent