­ Western - KNHS

Western

Western is een rijstijl die draait om rust en eenvoud. De rijstijl is gebaseerd op hoe cowboys vroeger reden. Zij probeerden zichzelf én hun paard zo min mogelijk te vermoeien. Door de ontspannen rijstijl en het prettige contact met het paard spreekt deze discipline veel ruiters aan. Bij diverse FNRS Ruitersportcentra kun je westernlessen volgen.

Western kent vele verschillende disciplines. De bekendste zijn Western Horsemanship, Western Pleasure, Trail, Westernriding, Reining, Cutting en Working Cowhorse. De lessen en opleidingen verschillen per discipline. Jouw manege kan je er alles over vertellen. Belangrijk is dat je beschikt over een ontspannen, rustig en meedenkend paard.

Om de beginselen van het western rijden te leren kan je niet alleen lessen volgen, maar ook patterns en theorie-toetsen afleggen. Scoor je 60 punten of meer in een zogenoemde W Pattern en heb je minder dan drie fouten in een W Theorie toets? Dan krijg je een promotiepunt en mag je na het behalen van voldoende promotiepunten in een hoger niveau deelnemen. In totaal zijn er 12 W Patterns die verschillen van Showmanship at Halter tot Trail en Pleasure. Je kunt je western ontwikkelingen uiteraard ook vastleggen in je KNHS Ruiterpaspoort.

Downloads

Ander Nieuws

  • KNHS zoekt nieuwe voorzitter Springforum
    KNHS zoekt nieuwe voorzitter Springforum
  • Reglementswijzigingen dressuur en springen per 1 april 2023
    Reglementswijzigingen dressuur en springen per 1 april 2023
  • KNHS Springabonnement positief ontvangen
    KNHS Springabonnement positief ontvangen