­ FAQ's over het Menbewijs - KNHS

FAQ's over het Menbewijs

Je mag ons altijd alles vragen over het Menbewijs, de opleiding, het examen en natuurlijk je lidmaatschap van de KNHS. Om je alvast op weg te helpen staan hier de meest gestelde vragen en antwoorden. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact op met de KNHS Servicedesk via e-mail, Messenger,  WhatsApp of telefoon.

Categorie: Menbewijs, opleiding, tweespan, langspan

 • Algemene vragen over het Menbewijs

  • Waarom het Menbewijs?

   Toegang tot bepaalde natuurgebieden
   Met je Menbewijs heb je toegang tot een aantal unieke natuurgebieden in Nederland, waaronder het Gooisch Natuurreservaat, de Amsterdamse Waterleidingbossen, de bossen van de gemeente Arnhem (tenminste de begeleider), de bossen van de gemeente Soest en Landgoed Nienoord in de gemeente Leek.

   Uitgebreid verzekerd op, naast en rondom je paard
   Alle KNHS-leden zijn via het lidmaatschap uitgebreid verzekerd op en naast het paard. Het gaat om een collectieve aanvullende ongevallendekking, WA-verzekering en rechtsbijstandverzekering.
   → Lees meer op www.knhs.nl/verzekeringen.

   Korting op ruitersportartikelen en evenementen
   Als lid van de KNHS kun je gebruik maken van interessante kortingen op paardensportevenementen, ruitersportartikelen en andere producten.
   → Bekijk alle ledenacties op www.knhs.nl/ledenvoordeel.

   6x per jaar Paard&Sport gratis
   Als lid van de KNHS krijg je 6x per jaar het digitale magazine Paard&Sport.

   Paard huren
   Het Menbewijs is een vertrouwd bewijs als je bij een ander ruitersportcentrum eens een paard wilt huren.

   Ondersteuning van KNHS-regioconsulenten en buitenrijconsulenten
   Als houder van het Menbewijs en lid van de KNHS kun je bij de KNHS-regioconsulenten terecht om knelpunten of praktische problemen te melden die te tegenkomt tijdens het buitenrijden, zoals een onveilige situatie in het verkeer of een slecht onderhouden menpad.
   → Ontmoet de regioconsulenten op www.knhs.nl/regioconsulenten.

   Stem in het behartigen van jouw belangen
   Natuurgebieden in Nederland dreigen bij gebrek aan geld voor onderhoud dicht te gaan voor buitensporters. De KNHS behartigt de belangen van buitenrijdend Nederland en zet zich in voor een goed aangelegd routenetwerk. Met actieve lobby richting de Nederlandse politiek vraagt de KNHS samen met andere sportbonden en -organisaties vanuit het Actieplan Buitensport, om het in stand houden van een kwalitatief goed route- en padennetwerk. En daarbij geldt: hoe meer leden, hoe meer slagkracht.

  • Heb ik een eigen paard nodig om de opleiding te volgen?

   Je kunt de opleiding doen met je eigen paard, maar het is bij een aantal FNRS-ruitersportcentra ook mogelijk om de opleiding met een manegepaard te volgen. Het FNRS ruitersportcentrum bij jou in de buurt kan daar meer over vertellen.

   Zoek een FNRS ruitersportcentrum (opent in de website van de FNRS)

  • Hoe ben ik verzekerd?

   Als KNHS lid ben je automatisch collectief verzekerd voor een aanvullende WA- en ongevallendekking en een rechtsbijstandsverzekering. Een uitgebreide verzekering voor op, naast en rondom het paard. Kijk voor meer informatie op www.knhs.nl/verzekeringen.

  • Hoe geef ik een adreswijziging door?

   Adreswijzigingen of andere aanpassingen in je persoonlijke gegevens kun je 24 uur per dag online aanpassen via je account op mijnknhs.nl. Heb je daar vragen over, neem dan contact op met de KNHS servicedesk.

  • Mijn Menbewijs is kwijt of onleesbaar, wat nu?

   In dat geval kun je het ruiter/menbewijs weer terugvinden in de Mijn KNHS app wanneer de kwalificatie actief is. 

   Vraag per e-mail een duplicaat aan onder vermelding van je KNHS-relatienummer, je naam en adres. Een duplicaat kost €5,50. Na betaling wordt het nieuwe pasje aan je toegestuurd.

 • Vragen over de opleiding voor het Menbewijs