Haal je KNHS Ruiterbewijs

De opleiding voor het KNHS Ruiterbewijs is niet alleen ontzettend leuk, maar ook heel interessant. Met het KNHS Ruiterbewijs op zak heb je aangetoond dat je een verantwoorde en ervaren ruiter bent. Een ruiter die de basisbeginselen van het paardrijden goed onder de knie heeft, weet hoe een paard verzorgd moet worden en veilig op de openbare weg en in het bos kan rijden. Het KNHS Ruiterbewijs is onmisbaar voor iedereen die paardrijdt. Want zeg nou zelf, jij stapt toch ook niet op de brommer of in de auto zonder rijbewijs? Met je KNHS Ruiterbewijs op zak ben je ook nog eens uitgebreid verzekerd op, naast en rondom je paard.

Kijk voor alle informatie over het KNHS Ruiterbewijs op WWW.KNHSRUITERBEWIJS.NL 

Wat leer je tijdens de opleiding?

Tijdens deze opleiding leer je ontzettend veel over paarden en paardrijden. De volgende onderwerpen komen hierbij aan bod:

 • De aard en het gedrag van het paard
 • Hoe communiceert een paard?
 • De algemene verzorging, zoals hoefverzorging en voeding, maar ook de verzorging voor en na het rijden
 • Gezondheid, ziektes en aandoeningen

Maar natuurlijk leer je ook hoe je met plezier en veilig op de openbare weg en in het bos kunt rijden. Ook ga je springen, doe je obstakeltraining en leer je meer over de verkeersregels voor ruiters.

Kortom een hele leuke en leerzame opleiding voor iedereen die beter wil leren paardrijden en meer wil weten over het gedrag en de verzorging van paarden. Een onmisbare aanvulling op je wekelijkse manegeles of training met je paard.

Profiteer optimaal met je KNHS Ruiterbewijs
Met je KNHS Ruiterbewijs op zak profiteer je ook nog eens van heel veel voordeel.

 • Per 1 januari 2016 krijgen alle KNHS Ruiterbewijshouders naast de bestaande aanvullende ongevallendekking ook een aanvullende WA-verzekering en rechtsbijstandverzekering. Hiermee ben je uitgebreid verzekerd op, naast en rondom het paard. Meer informatie vind je op www.knhs.nl/verzekeringen.
 • Je hebt toegang tot gratis opfriscursussen en bijscholingen speciaal voor KNHS Ruiterbewijshouders.
 • Je profiteert van aantrekkelijke kortingsacties op paardensportevenementen zoals bijvoorbeeld Horse Event, Paard&Koets, maar ook ruitersportartikelen en nog veel meer! Zie www.knhs.nl/ledenvoordeel.
 • Je ontvangt vier keer per jaar het geheel vernieuwde ledenmagazine Paard&Sport met een exclusief katern voor ruiters en menners.
 • Je kunt bij de KNHS-regioconsulenten terecht om knelpunten of praktische problemen te melden die te tegenkomt tijdens het buitenrijden zoals een onveilige situatie in het verkeer of een slecht onderhouden ruiterpad. Kijk voor meer informatie op www.knhs.nl/regioconsulenten.
 • Je hebt toegang tot een aantal unieke natuurgebieden in Nederland.
 • Wil je lekker buiten rijden zonder te verdwalen? KNHS Ruiterbewijshouders krijgen korting op Enjoy the Ride ritten. Dat is een volledig verzorgde rit waarbij de route als is uitgezet, onderweg en na afloop staat er een hapje en een drankje voor je klaar. Kijk voor meer informatie en de geplande ritten op www.knhs.nl/enjoytheride.
 • Het KNHS Ruiterbewijs is een vertrouwd bewijs als je bij een ander ruitersportcentrum een paard wilt huren.
 • Natuurgebieden in Nederland dreigen bij gebrek aan geld voor onderhoud dicht te gaan voor buitensporters. De KNHS behartigt de belangen van buitenrijdend Nederland en zet zich in voor een goed aangelegd routenetwerk. Met actieve lobby richting de Nederlandse politiek vraagt de KNHS samen met andere sportbonden en -organisaties vanuit het Actieplan Buitensport, om het in stand houden van een kwalitatief goed route- en padennetwerk.

Meer weten?
Wil je meer weten over het KNHS Ruiterbewijs? Kijk dan op www.knhsruiterbewijs.nl, neem contact op met onze servicedesk via telefoonnummer 0577-408300 of stuur een e-mail naar servicedesk@knhs.nl.

Ander nieuws

 • Vierspan menners klaar voor EK
  Vierspan menners klaar voor EK
 • Nederlandse dressuurteam vijfde op Europees kampioenschap
  Nederlandse dressuurteam vijfde op Europees kampioenschap
 • Medaille ver weg voor Dressuurruiters op EK
  Medaille ver weg voor Dressuurruiters op EK
Wij maken gebruik van cookies Ok