­ KNHS Doorlopende Reisverzekering die rekening houdt met je paard - KNHS

KNHS Doorlopende Reisverzekering die rekening houdt met je paard

Ga je graag op reis, maar vind je het lastig om je paard thuis achter te laten? Iedereen met één of meerdere paarden zal dit herkennen: Je wilt graag op reis of op vakantie, maar wat doe je als je paard ziek wordt vlak voordat je weggaat? Of je bent al op vakantie en er gebeurt iets met je paard thuis, dan wil je toch het liefst gelijk naar huis? Om deze keuze makkelijk te maken is er nu een reisverzekering die rekening houdt met je paard. Ook handig: aan de KNHS doorlopende reisverzekering is een Covid19-dekking toegevoegd.

Bij de meeste reisverzekeringen kan je wel meeverzekeren dat je je vakantie kunt annuleren als je zelf of een gezinslid ziek wordt of in het ergste geval overlijdt. Maar hoe zit dat met je paard? Daar wordt lang niet altijd rekening mee gehouden. Bij de KNHS begrijpen we jouw passie en liefde voor je paard. Wij begrijpen als geen ander dat je paard enorm belangrijk voor je is en dat je niet met een gerust hart op vakantie gaat of bent als je paard iets mankeert of erger nog, als je paard overlijdt.

De reisverzekering voor jou én je paard.

Daarom hebben wij exclusief voor KNHS-leden een uitgebreide doorlopende reis/annuleringsverzekering ontwikkeld in nauwe samenwerking met Allianz Global Assistance, wereldwijd marktleider in reisverzekeringen en hulpverlening en Zeker in Sport, de assurantietussenpersoon voor Sportbonden. Zo hoef jij je geen zorgen te maken over extra kosten als je je vakantie wilt annuleren of als je eerder naar huis terug wilt als er iets met je paard aan de hand is. Het geeft toch een goed gevoel om een vakantie te kunnen boeken zonder je zorgen te hoeven maken over je paard.

 

Bereken je premie 

 
De reisverzekering die rekening houdt met je paard

De KNHS doorlopende Reis- en Annuleringsverzekering kent de volgende unieke dekkingen, waarbij rekening gehouden wordt met je paard:

 • Je paard is thuis ernstig ziek of overlijdt, jij kunt eerder terugkomen als je al op vakantie bent. Je extra reiskosten worden vergoed.
 • Je paard is mee op vakantie of op concours in het buitenland en heeft medische hulp nodig, dit wordt vergoed tot € 500,-
 • Je paard is mee op vakantie of op concours in het buitenland, jij wordt ziek en er is een langer verblijf nodig. De extra kosten voor de stalling van je paard worden vergoed.
 • Je paard is mee op vakantie of op concours in het buitenland en wordt ziek. Er is een langer verblijf nodig voor jou en je paard. De extra verblijfskosten worden voor jullie beide vergoed.
 • Extra kan je mee verzekeren, de situatie dat de oppas van jouw paard ziek wordt, daardoor niet voor je paard kan zorgen en jij eerder moet terugkomen.  

De bovengenoemde dekkingen gelden bij een vakantie of reis in Nederland én in het buitenland, in een verblijf met boeking. Ben je op concours in het buitenland? Ook dan geldt de reisverzekering. De overige voorwaarden zijn te vinden in de polis.

Zelf ben je met de reisverzekering ook goed verzekerd! 

 De uitgebreide basisverzekering bestaat uit:

 • 24/7 hulpverlening door KNHS-alarmcentrale bij ziekte of ongeval
 • Gratis medisch advies en altijd in het Nederlands
 • Kinderen tot 5 jaar gratis meeverzekerd
 • Je bagage is verzekerd voor een maximum bedrag van € 3500 per reis tegen verlies, diefstal of beschadiging.
 • Moet je extra, onvoorziene kosten maken omdat je eerder terug moet keren naar huis of juist langer op de vakantiebestemming moet blijven, dan ben je voor deze kosten gedekt.
 • De reisverzekering biedt een secundaire dekking, voor alle kosten die niet door je zorgverzekering worden vergoed (inclusief het verplicht eigen risico van je zorgverzekering)
 • Raak je door een ongeval tijdens je reis blijvend invalide of kom je te overlijden, dan ontvangen jij of je nabestaanden eenmalig een vaste uitkering (de ongevallen-dekking).

 

Bereken je premie 

 

De basisverzekering kan je gemakkelijk uitbreiden met modules die bij jou passen:

Natuurlijk is ieder mens anders en dus verschilt ook het reisgedrag en de verzekeringsbehoefte per persoon. Vandaar dat de verzekering modulair is op te bouwen.

 • Reis je regelmatig buiten Europa, dan kan je de doorlopende reis- en annuleringsverzekering upgraden tot werelddekking.
 • Wintersport en bijzondere sporten (zoals parachutespringen en technisch duiken)
 • Met de module SOS Autohulp krijg je hulp onderweg, als je auto uitvalt door pech of een ongeval. Bijvoorbeeld voor het huren van een vervangend vervoermiddel, inclusief paardentrailer, het vergoeden van extra vervoers- en verblijfskosten (ook stallingskosten van het paard) maar ook door het terughalen van het gestrande vervoermiddel naar Nederland.
 • Voor de meeste bagage-artikelen geldt dat ze voor een maximum van € 500,= per artikel zijn verzekerd. We weten natuurlijk heel goed dat je paardenharnachement die waarde makkelijk kan overschrijden. Met de module “Extra sportuitrusting” kan je je sportuitrusting, waaronder je paardenharnachement, tot maximaal € 2500 meeverzekeren.
 • De basisverzekering geldt alleen voor recreatieve reizen. Ga je ook wel eens zakelijk op reis en wil je dan ook gebruik maken van deze verzekering? Met de module Zakenreizen, zijn ook je zakelijke reizen meeverzekerd.

 

Kies je ook voor de annuleringsmodule?

Dan krijg je de annuleringskosten vergoed als je je reis voor vertrek moet annuleren, of een vergoeding op basis van ongenoten reisdagen, als je je reis hebt moeten afbreken. Ook bij de annuleringsmodule hebben we enkele unieke dekkingen waarbij we rekening houden met je paard.

Je ontvangt ook een vergoeding voor niet genoten reisdagen als je paard thuis ernstig ziek wordt of overlijdt en je terug naar huis bent gegaan.

De oppas van je paard (zaakwaarnemer) wordt ziek en kan niet voor het paard zorgen en jij kunt daardoor niet op vakantie of moet eerder terugkeren naar huis. Je annuleringskosten of niet genoten vakantiedagen worden vergoed.

Bereken je premie 


DE KNHS DOORLOPENDE REIS/ANNULERINGSVERZEKERING & CORONA


Het afgelopen jaar tijdens de coronacrisis is het verschil in dekking bij de verschillende reisverzekeraars goed in beeld gekomen door het gebruik van kleurcodes in verschillende landen. Zo waren er diverse reisverzekeraars die bij kleurcode oranje of rood (negatief reisadvies) in het geheel geen dekking boden. Allianz is de verzekeraar achter de KNHS doorlopende reis/annuleringsverzekering. Allianz is, behalve voor corona-gerelateerde schade, wel dekking blijven bieden op de KNHS doorlopende reis/annuleringsverzekering bij kleurcode oranje of rood.
Sinds kort heeft Allianz de dekking op de reisverzekering zelfs uitgebreid met een quarantainedekking wanneer je reist naar een bestemming met een groen of geel reisadvies.

De dekking op de reisverzekering is uitgebreid met een quarantainedekking wanneer je reist naar een bestemming met een groen of geel reisadvies. Hiervoor hoef je geen extra premier te betalen. Met de quarantainedekking ben je verzekerd van een vergoeding voor extra reis- en verblijfskosten als je onverwacht langer op je bestemming moet blijven wanneer de (lokale) overheid je individuele quarantaine oplegt vanwege Covid-19. Dit geldt ook als de overheid van het land dit specifiek oplegt voor de accommodatie waarin je verblijft, waardoor je niet op de geplande datum terug kan reizen naar Nederland. Zelfs wanneer de accommodatie in zijn geheel in quarantaine moet, met uitzondering van cruiseschepen. Én, deze dekking geldt ook voor de extra verblijfskosten die je moet maken voor je paard wanneer je die hebt meegenomen op reis.
In de Clausule quarantaine die je onderaan deze pagina vindt, lees je precies terug met welke dekkingen bij corona-gerelateerde situaties Allianz de KNHS doorlopende reis/annuleringsverzekering heeft uitgebreid.

 

Wil jij ook graag zonder zorgen op vakantie?

Regel dan snel en eenvoudig de doorlopende reis- en annuleringsverzekering  via de KNHS. Maak gebruik van de opzegservice en je kunt vanaf morgen al gebruik maken van je nieuwe verzekering. Bereken je premie. 

 

Documenten verzekering

Ander Nieuws

 • Finale KNHS-Hartog Trophy op 17 december in Bunschoten
  Finale KNHS-Hartog Trophy op 17 december in Bunschoten
 • Deelnemers internationale wedstrijden 21 t/m 27 november 2022
  Deelnemers internationale wedstrijden 21 t/m 27 november 2022
 • Mooie kwartfinales Harry’s Horse Zitcompetitie 2022
  Mooie kwartfinales Harry’s Horse Zitcompetitie 2022