­ KNHS-FNRS Springcompetitie - KNHS

KNHS-FNRS Springcompetitie

Bij de KNHS-FNRS Springcompetitie kun je meedoen in drie categorieën: S40, S60 en S80. Je kunt je plaatsen voor de finale via selecties op FNRS-Ruitersportcentra. Daarbij wordt er per categorie gestreden om de titel ‘Best springend manegeruiter van het jaar’ en samen met alle deelnemers van het ruitersportcentrum strijd je om de titel ‘Best springend ruitersportcentrum van het jaar’.

Je kunt deelnemen als je in het bezit bent van een KNHS Ruiterpaspoort en rijdt op een FNRS Ruitersportcentrum. Middels een lokale selectie op een FNRS Ruitersportcentrum kun je je selecteren voor de KNHS-FNRS Springcompetitie in de categorieën S40, S60 en S80. De procedure ziet er als volgt uit:

 • Per categorie worden er maximaal 6 ruiters of amazones afgevaardigd naar de regiofinale (dus maximaal 18 per ruitersportcentrum).
 • De 12 hoogstgeplaatste deelnemers per categorie van de regiofinale gaan door naar de landelijke halve finale. Deze halve finale wordt centraal in Nederland georganiseerd. Tijdens de halve finale wordt de ‘Best springend ruitersportcentrum van jaar’ bekend gemaakt.
 • De beste 20 deelnemers per categorie gaan door naar de finale waar uiteindelijk per categorie de ‘Beste springend manegeruiter van het jaar’ wordt verkozen.

Rijd je in de finale? Dan rijd je die op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo waar het een feest is om in de finale te rijden!

Finale springcompetitie 2022

Op 27 maart werd de finale gereden op het Nationaal Hippisch Centrum.
Bekijk hier de uitslagen per categorie: 
S40
S60
S80

De prijs voor het best springend ruitersportcentrum ging naar Stal Groenendaal uit Bunschoten-Spakenburg en de winnaar van het mooiste, leukste en grappigste spandoek is Manege Beukers uit Waarland.

Locaties en data

Dit zijn de locaties en data* van de KNHS-FNRS Springcompetitie van 2022:

Datum Locatie Info/uitslagen
Zondag 13 februari 2022 Stal Groenendaal in Bunschoten (halve finale) Uitslagen: 
S40
S60
S80
Zondag 27 maart 2022 Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo (finale)

Uitslagen: 
S40
S60
S80

 

Wedstrijdprogramma Camarillo sponsort een prijs voor ‘het best springend ruitersportcentrum’’ met een dag uitslagverwerking op een (wedstrijd/proeven)dag naar keuze.

Camarillo
Met Camarillo Judging is het mogelijk om alle facetten van een wedstrijd te digitaliseren zoals de actuele startlijst, een losrijdschema, het juryformulier en de uitslagenlijst. Zo kunnen deelnemers zien wat de actuele startlijst is, hoe laat hij mag losrijden en hoe laat hij zijn proef mag starten. Dat overzicht wordt continu bijgewerkt om zo actueel mogelijk te zijn. Deze actuele overzichten zijn voor zowel ruiter als organisatie beschikbaar op hun telefoon, tablet of laptop. De ruiter kan eenvoudig het overzicht op zijn telefoon raadplegen door een QR code te scannen. Hiermee wordt tevens interactie met andere personen zo veel mogelijk beperkt. De meest recente ontwikkeling van Camarillo is dat ruiters zich online kunnen aanmelden als ze op de wedstrijdlocatie aanwezig zijn. Deze functionaliteit kan voorafgaand aan de wedstrijd worden aangezet. Er wordt dan een e-mail naar de deelnemers gestuurd met de uitnodiging om zich online in te checken zodra ze op locatie zijn. Vanaf het moment dat een deelnemer zich heeft aangemeld ontvangt de wedstrijdorganisatie een notificatie en wordt de deelnemer aangevinkt in de startlijst.

Categorie: KNHS-FNRS Springcompetitie, springcompetitie

Downloads:

Ander Nieuws

 • De KNHS-FNRS Springcompetitie gaat in 2022 weer door!
  De KNHS-FNRS Springcompetitie gaat in 2022 weer door!
 • Geen KNHS-FNRS Springcompetitie 2021
  Geen KNHS-FNRS Springcompetitie 2021
 • KNHS-FNRS Springcompetitie 2021 verplaatst
  KNHS-FNRS Springcompetitie 2021 verplaatst