­ Over TeamNL - KNHS

Over TeamNL

TeamNL Paardensport is het is hét multidisciplinaire paardensportteam dat Nederland 365 dagen per jaar vertegenwoordigt op internationaal topniveau. Van Dressuur tot Paradressuur en van Springen tot Eventing.

Eén sportteam met één ambitie; Nederland vertegenwoordigen en de beste van de wereld zijn! TeamNL topruiters strijden voor Nederland, inspireren Nederland en maken Nederland trots. TeamNL is van Nederland. De Nederlandse Loterij is hoofdsponsor van TeamNL Paardensport en maakt het mogelijk dat op het hoogste niveau fantastische sportprestaties geleverd worden.

Het topsportteam van Nederland
TeamNL is breder dan alleen de paardensport. Alle topsporters van achtentwintig sportbonden zijn samen TeamNL. Samen vertegenwoordigen zij Nederland op Internationale Kampioenschappen en Olympische en Paralympische Spelen. Doel is om in 2032 het meest sportieve land ter wereld te zijn met 14 miljoen mensen die sporten.

Wij geloven dat actief sporten in welke vorm dan ook bijdraagt aan de verbondenheid en gezondheid  van Nederlanders. De ruiters van TeamNL leveren prestaties op het hoogste niveau zowel in Nederland als Wereldwijd. Dit is waar we als klein land groot in zijn.

De drive, kracht en het doorzettingsvermogen van de ruiters van TeamNL inspireren Nederlanders tot verbondenheid en tot zelf sporten. Zo kan iedere paardensporter  op zijn of haar eigen niveau zijn of haar eigen TeamNL prestatie leveren. Dat is de kracht van paardensport.

 

Meer weten over TeamNL:  Klik hier.

 

 

Ander Nieuws

  • Liveblog KNHS Indoorkampioenschappen 2023 - Week 4, dag 2
    Liveblog KNHS Indoorkampioenschappen 2023 - Week 4, dag 2
  • Inschrijving WK Jonge Dressuurpaarden geopend
    Inschrijving WK Jonge Dressuurpaarden geopend
  • Deelnemers internationale wedstrijden 20 t/m 26 maart 2023
    Deelnemers internationale wedstrijden 20 t/m 26 maart 2023