­ Disciplinereglement aangespannen sport - KNHS

Disciplinereglement aangespannen sport

Het disciplinereglement moet altijd in samenhang worden gelezen en toegepast met het algemeen wedstrijdreglement. Als het disciplinereglement afwijkt van het algemeen wedstrijdreglement, dan gaat het disciplinereglement voor. Bieden de reglementen helemaal geen uitkomst? Dan moet worden gehandeld in de geest van de sport, waarbij fairplay en welzijn van mens en dier altijd voorop moeten staan. 

Toelichting op reglementswijzigingen 2019

De wereld om ons heen verandert in snel tempo. Mensen zijn in het algemeen steeds kritischer ten aanzien van de wijze waarop we met dieren en dus ook paarden en hun welzijn omgaan. Het is onze gezamenlijke verantwoordelijkheid om goed voor onze dieren en dus onze paarden te zorgen en de passie voor de paardensport uit te dragen. Want wat is er nu mooier dan het beoefenen van paardensport?

Een belangrijk uitgangspunt van alle bij de KNHS aangesloten paardensportdisciplines is dat tijdens de verschillende paardensportevenementen paarden een ontspannen en fijn beeld moeten kunnen laten zien, de zogenaamde 'happy athlete'. Daarom heeft de KNHS besloten een aantal hulpmiddelen die nog in de tuigpaardensport geoorloofd waren, al dan wel of niet gefaseerd, te verbieden. Deze wijzigingen staan in onderstaande downloads (disciplinereglement aangespannen sport 2019 en wijzigingen wedstrijdreglement aangespannen sport 2019). 

Verder zijn er vanuit het forum Aangespannen Sport de volgende wijzigingen doorgevoerd:

 • Bij gebruik van tablets worden er maximaal 9 aanspanningen geplaatst zijn er meer dan worden de laatsten allen ex aequo 10 geplaatst
 • Voor wedstrijden waar alle 3 de disciplines nationale rubrieken rijden geldt dat de jurering ondersteund wordt door een tablet
 • Wanneer de uitslag op grootscherm gepubliceerd wordt zullen de namen van de juryleden daar niet meer op verschijnen (anonimiseren)

 

Downloads

Ander Nieuws

 • Alle nationale kampioenen van 2019!
  Alle nationale kampioenen van 2019!
 • Trotse kampioenen op Hippiade hackney’s en tuigpaarden
  Trotse kampioenen op Hippiade hackney’s en tuigpaarden
 • Meest gestelde vragen rondom situatie KNHS en VTN
  Meest gestelde vragen rondom situatie KNHS en VTN