Jaap van der Meulen 

Jaap van der Meulen (voorzitter)

Ik werk als vennootschapsdirecteur en heb naast kennis van paarden ook ervaring met edelmetaal, edelstenen en antiek. Mijn uitdaging ligt in het verbeteren van de hippische sport in algemene zin waarbij plezier, veiligheid en welzijn voor mens en dier voorop staat. Ik ga met het forum graag aan de slag voor verbetering van het jurycorps, vernieuwing en ontwikkeling binnen de aangespannen sport. 

   
 René Doorschodt

René Doorschodt (VHN)

Ik ben manager logistiek en transport, en ik heb ervaring in de aangespannen sport en Hackney’s.

Mijn uitdaging ligt in het goed op de kaart houden van de regionale sport want zonder regionale

geen nationale sport. Tevens wil ik de sport gezond en toegankelijk houden waarbij het plezier en het sportieve element voorop staan. De wensen en vragen vanuit de achterban ga ik in het forum graag naar voren brengen. Het is belangrijk om de sport in het algemeen onder een breed publiek te promoten en vooral de jeugd op een juiste en correcte wijze enthousiast maken voor onze tak van paardensport. Ik bereik met mijn rol in het forum graag:             

…dat jureren niet alleen draait om het plaatsen van de paarden en pony’s op de juiste volgorde maar ook het kunnen regisseren van de wedstrijd met alle in en outs;

…dat er regels zijn om te worden nageleefd met de intentie om zoveel mogelijk te rijden, maar dat de regels wel worden nageleefd en er zo nodig wordt opgetreden;

…dat de sport bredere bekendheid krijgt en vooral de jeugd met de sport in aanraking komt;

En dat diervriendelijkheid hoog in het vaandel blijft staan. 

 

Lammert Tel (foto volgt)

 

 

Antje Holtrop (foto volgt)

 

 

Aise Bouma (Fries Ras)


Ik ben IT manager van beroep. Daarnaast ben ik een grote fan van het Friese paard in het algemeen en van de Fries als tuigpaard in het bijzonder. Als forum moeten we zorgen dat de tuigrubrieken aantrekkelijk blijven voor het grote publiek. Show en diervriendelijkheid moeten voorop staan, maar ook een transparante en begrijpelijke jurering draagt daar zeker aan bij.

 

Johan Wilmink (VHN)