­ Dressuurproeven klasse B t/m ZZ-Licht (breedtesport) - KNHS

Dressuurproeven klasse B t/m ZZ-Licht (breedtesport)

De officiële KNHS-wedstrijden beginnen bij de klasse B. Om hieraan mee te doen ben je lid van een KNHS-vereniging en heb je een combinatiegebonden startpas nodig. De klasse BB is een facultatieve kennismakingsklasse, waar je aan mee mag doen zonder startpas.

Nieuwe dressuurproeven per 1 april 2022

Per 1 april 2022 worden nieuwe proeven gereden. Deze proeven zijn te vinden in Mijn KNHS, het Dressuur- en Menproevenboekje en de KNHS dressuurproevenapp. 

Waar vind ik de dressuurproeven?

De proeven zijn terug te vinden in het KNHS Dressuur- en menproevenboekje en in de KNHS-Dressuurproevenapp voor iOS en Android. In de app staan de dressuur- en menproeven en video's van de proeven zodat je de rijlijnen van de proef kunt zien. Ook zijn er  “Tips van de Pro” opgenomen voor extra uitleg van bepaalde oefeningen. Met de app kun je bovendien een proef inspreken op het tempo van je paard of pony en later zonder voorlezer oefenen. De app kost € 4,99. Kortom met het Dressuurproevenboekje op zak en de Dressuurproevenapp ga je goed voorbereid op wedstrijd! De proeven zijn ook te bekijken in Mijn KNHS als je ingelogd bent.

Welke proeven moet ik rijden?

Sinds 1 april 2016 is er geen verplicht schema meer met te rijden proeven. Er is wel een adviesschema opgesteld, maar wedstrijdorganisaties mogen zelf bepalen welke proeven zij uitschrijven en hier dus vanaf wijken. Kijk dus altijd in het vraagprogramma welke proeven er worden uitgeschreven.

Z1 en Z2-proeven in 20x40m

Officiële wedstrijden in de klasse Z1 en hoger moeten in een wedstrijdring van 60x20m gereden worden. Er mogen wel wedstrijden in een 20x40m wedstrijdring worden uitgeschreven, maar die komen niet in aanmerking voor puntenregistratie en zijn dan ook niet meer gewijzigd. Deze protocollen (23A t/m 30A) zijn ook als download beschikbaar.

Categorie: KNHS proef, proeven

Ander Nieuws

  • Indoorkampioenschappen 2023: kampioenschapsreglement springen en dressuur staat online!
    Indoorkampioenschappen 2023: kampioenschapsreglement springen en dressuur staat online!
  • Programma finale KNHS-Roelofsen Horse Trucks Dressuur Competitie bekend
    Programma finale KNHS-Roelofsen Horse Trucks Dressuur Competitie bekend
  • KNHS College Tour Edwin Hoogenraat
    KNHS College Tour Edwin Hoogenraat