­ Kür op Muziek (dressuur) - KNHS

Kür op Muziek (dressuur)

Bij dressuur kan er een kür op muziek worden uitgeschreven vanaf de klasse L. Er wordt dan een vrije proef gereden op muziek. In die proef moeten verplichte onderdelen worden getoond. Per klasse zijn de verplichte onderdelen opgenomen op het protocol voor de betreffende klasse. De klassen L1 en L2 worden in de kür op muziek samengevoegd tot de klasse L, de klassen M1 en M2 worden samengevoegd tot de klasse M.

 

Een kür op muziek is veel meer dan een proef met muziek. Want wat je in de ring laat zien, moet ook tot uiting komen in de muziek! Een goede kür is een feest om te rijden, naar te kijken en naar te luisteren. Je kunt de sterke punten van je paard laten zien met oefeningen op de muziek van jouw keuze.

Hieronder zijn de protocollen te downloaden voor de kür op muziek op L, M en Z1-niveau (pony's en paarden), de Kür op Muziek Z2 paarden, Z2 pony's en ZZ-Licht paarden (niet genummerd) en de protocollen kür op muziek voor Pas-de-deux en Viertallen (proef 70 t/m 74).

De belangrijkste aandachtspunten voor het maken, rijden en beoordelen van een kür op muziek staan in de PDF-brochure. Daarmee helpen we je graag op weg. In de brochure die hieronder is te downloaden staat algemene uitleg over de individuele kür op muziek en er wordt specifiek uitleg gegeven over de bepalingen en de eisen aan de kür per klasse. Ook de bepalingen voor het rijden van een pas-de-deux en de kür op muziek voor viertallen komen aan de orde. Voor een samenvatting van de beoordeling hebben we de Matrix beoordelen Kür op muziek ontwikkeld.

Voor meer informatie over het rijden in een viertal hebben we de brochure afdelingsdressuur. Deze is hier te downloaden.

Ook bij het mennen is er een kür op muziek. De informatie daarover staat onder 'Mennen'.
Alles over de kür op muziek bij het mennen

Downloads:

 

Downloads:

Ander Nieuws

  • Ermelo in 2023 en 2024 toneel voor WK Jonge Dressuurpaarden
    Ermelo in 2023 en 2024 toneel voor WK Jonge Dressuurpaarden
  • Finalisten KNHS-Anemone Horse Trucks Cup bekend
    Finalisten KNHS-Anemone Horse Trucks Cup bekend
  • Dressuurruiters TeamNL bekend voor CHIO’s Rotterdam en Aken
    Dressuurruiters TeamNL bekend voor CHIO’s Rotterdam en Aken