­ Het dressuurforum - KNHS

Het dressuurforum

De leden van het dressuurforum denken na over de dressuursport, bespreken nieuwe ideeën en evalueren de reglementen. Zij kijken naar de hele breedte van de sport, dus van instroom tot topniveau. Heb jij goede ideeën, neem dan contact op met het forumlid in jouw regio via forumdressuur@knhs.nl. Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen en abonneer je op de nieuwsbrief dressuur!

Lees de verslagen van het dressuurforum 

Samenstelling dressuurforum

Voorzitter: Janine van Twist

Mijn ervaring in de paardensport ligt op meerdere vlakken waaronder jureren (dressuur Grand Prix, springen ZZ), instructeur (juryleden B t/m ZZ licht, geven van bijscholingen B t/m ZZ licht) en bestuurslid (voorzitter vereniging, penningmeester Kring en bestuurslid regio). Ik rij zelf wedstrijden op niveau Lichte Tour dressuur en L springen. Ik zie het als een uitdaging om mensen te verbinden, gebruik te maken van ieders kennis en kunde, ieders mening aan bod te laten komen, te leren van elkaar, out of the box te denken, nieuwe ideeën uit te werken en beproefde methoden te koesteren. Ik ga graag samen met de regiovertegenwoordigers en de KNHS-organisatie werken aan gezamenlijke doelen wat betreft dressuur, en sta ervoor open om te leren van elkaar en anderen, maar ook van andere (sport)organisaties.


Regio Zuid-Holland: Jolanda Leonhardt 

Al meer dan 30 jaar ben ik actief binnen de dressuursport als wedstrijdruiter, instructeur en de laatste jaren ook als jurylid. Ik geniet enorm van het opleiden van mijn paarden en de band die ik daardoor met ze heb, net zoals ik kan genieten van een mooie combinatie in de baan. Ik voel mij zeer betrokken bij de sport en beleef veel plezier aan de contacten met wedstrijdorganisaties, ruiters en juryleden.  Heel leuk om vanuit de verschillende invalshoeken naar de dressuur te kijken! 

Door de jaren heen hebben er veel veranderingen plaatsgevonden en de sport blijft zich ontwikkelen. Vanuit mijn ervaring als stalhouder, ruiter, instructeur en jurylid, denk ik mijn steentje te kunnen bijdragen. Ik hoop tevens dat leden vanuit mijn regio mij weten te vinden met ideeën en gedachten zodat ik deze mee kan nemen naar de vergaderingen van het dressuurforum met als doel het nog leuker en toegankelijker maken van onze mooie dressuursport.

 

 


Regio Noord-Brabant: Cindy Heijligers

Mijn expertise is het opleiden en trainen van paarden en hun ruiters. In het verleden ben ik werkzaam geweest als HR-manager en heb ik veel bedrijfsadministratie gedaan. Ik ambieer om de paardensport aantrekkelijk te maken en houden voor  de (toekomstige) paardensporter en toeschouwer.  Een brug slaan tussen de paardensporter en de KNHS is een goed begin. Daarnaast is het een uitdaging voor mij en het forum om al onze ideeën en die van de paardensporter om te zetten tot mooie initiatieven, om zo onze sport nog mooier te maken. Als forumlid dressuur wil ik mij inzetten om die brug tussen paardensporter en de KNHS te gaan realiseren en daarmee aan de slag te gaan met het forum.


Regio Friesland: Sabien Mollema


In het dagelijks leven ben ik nauw betrokken bij de paardensport.  Ik ben actief als Orun instructrice, tevens als jurylid t/m ZZlicht, en rij momenteel t/m Lichte Tour.

Als forumlid wil ik graag bijdragen aan nieuwe initiatieven en ontwikkelingen ten behoeve van de dressuursport.

Tevens wil ik me graag inzetten om de lijn tussen de KNHS en visa versa de paardensporter toegankelijk te houden.


Regio Utrecht: Wilma Wernsen

Vanaf jonge leeftijd zit ik in het zadel. Naast het trainen, opleiden en uitbrengen in de sport heb ik ruime ervaring in het geven van instructie. In het midden van het land run ik mijn eigen dressuurstal en ik ben in het bezit van een ORUN (coach 5) diploma. Mijn lessen zijn afgestemd op het niveau van de combinatie en daarin wordt veel aandacht besteed aan het basiswerk. Ik heb bij verschillende succesvolle trainers kennis mogen opdoen en heb meerdere paarden opgeleid en uitgebracht tot en met de internationale Grand Prix. Via het KNHS dressuurforum draag ik graag mijn steentje bij aan de verdere ontwikkeling van de dressuursport.


Regio Gelderland: Corrie Ederveen

Corrie is werkzaam in de internationaal transport en is in haar vrije tijd regelmatig actief als vrijwilliger in de paardensport (jurylid dressuur, afdelingsdressuur, I&R-controleur, Federatievertegenwoordiger en/of hinderniscontroleur bij eventing). Bestuurlijke ervaring heeft zij opgedaan als voorzitter van de RV/PC en als lid van het dagelijks Regiobestuur. Daarnaast heeft Corrie ruime ervaring in het organiseren van allerlei soorten wedstrijden en zet ze zich als WPA-adviseur in voor sportaanbieders, helpt hen bij vragen over de concourssoftware, reglementen of wedstrijdorganisatie in het algemeen.

 In het forum ziet Corrie een uitdaging om het wedstrijdsportaanbod voor de paardensporters, maar ook voor de sportaanbieders, toegankelijk en aantrekkelijk te houden. Laagdrempelig maar met aandacht voor veiligheid en kwaliteit.


Regio Limburg: Jenny Schreven

undefined

Ik ben eigenaar van Dressuurstal Schreven en heb dressuurervaring op het gebied van opleiden, wedstrijden rijden, paarden opleiden en jureren. Mijn uitdaging ligt in het leveren van een bijdrage aan de ontwikkeling van de dressuursport met mijn werkzaamheden als jurylid en het ondersteunen van verenigingen op het gebied van ledenwerving- en behoud.  Ook zie ik mijn rol als doorgeefluik van nieuwe ontwikkelingen uit het veld en ervoor zorgen dat deze worden toegepast binnen de paardensport. Ik wil graag aan de slag met het ontwikkelen van de dressuursport, het optimaliseren van wedstrijden en zorgen voor een goede wisselwerking tussen juryleden, trainers en ruiters. 


Regio Overijssel: Marianne de Goede-Haasjes

Als jury, maar ook als deelnemer, kom je nog wel eens dingen tegen die je zou willen verbeteren of misschien veranderen. Ik ben niet iemand die vanaf de zijlijn staat te klagen en bied dan ook graag mijn ideeën /diensten aan voor onze prachtige paardensport. Ik jureer regelmatig t/m de klasse M2 en ben zelf vooral nog volop aan het rijden, momenteel in de klasse  M2. En als moeder van 3, waarvan een dochter met ponyvirus, ga ik in de toekomst vast ook met een pony op pad!


Regio Groningen: Hilda Luiten - Willems

In het dagelijkse leven ben ik (parttime) secretaresse bij de Rijksoverheid. Ik heb jarenlang in het bestuur van RV Neta gezeten. Ik heb zelf ook gereden en veel gejureerd (t/m Z2). Tegenwoordig ondersteun ik onze zoon Marten Luiten en zijn paarden, en ga ik ook graag met hem mee naar de concoursen.

Mijn bijdrage aan het forum zie ik in het meedenken aan de ontwikkeling van de dressuursport en optimaliseren van de wedstrijden, door mijn praktijkervaring op de wedstrijden in te brengen.


Regio Noord-Holland: Paula OsterholtRegio Drenthe: Thea Mandemaker

Ik houd me graag bezig met rijden, lesgeven, jureren en bestuurlijke activiteiten. Mijn doel is het promoten en uitdragen van de breedtesport en deze aantrekkelijk en toegankelijk te makenen houden voor ruiters.

Ik werk graag aan duidelijkheid in beleid en regelgeving voor de wedstrijdsporter, juryleden en instructeurs.


Regio Zeeland: Vincent Bol

Ik ben werkzaam als vergunningverlener milieu en zie het als een uitdaging te werken aan een goede verbinding tussen de sporter en werkorganisatie. Ik ga graag aan de slag met het optimaliseren van de sport, waarbij de sporter serieuze inbreng heeft.  

 

Categorie: dressuurforum

Ander Nieuws

  • ‘Super begin’ voor NLO-WVM-TeamNL Para Dressuur in landenstrijd *UPDATE*
    ‘Super begin’ voor NLO-WVM-TeamNL Para Dressuur in landenstrijd *UPDATE*
  • Brons met gouden randje voor Frank Hosmar en Alphaville N.O.P.
    Brons met gouden randje voor Frank Hosmar en Alphaville N.O.P.
  • Lotte Krijnsen debuteert in Herning op WK: ‘Een hele eer!’
    Lotte Krijnsen debuteert in Herning op WK: ‘Een hele eer!’