­ Het dressuurforum - KNHS

Het dressuurforum

De leden van het dressuurforum denken na over de dressuursport, bespreken nieuwe ideeën en evalueren de reglementen. Zij kijken naar de hele breedte van de sport, dus van instroom tot topniveau. Heb jij goede ideeën, neem dan contact op met het forumlid in jouw regio via forumdressuur@knhs.nl

Lees de verslagen van het dressuurforum 

Samenstelling dressuurforum

Voorzitter: Janine van Twist

Mijn ervaring in de paardensport ligt op meerdere vlakken waaronder jureren (dressuur Grand Prix, springen ZZ), instructeur (juryleden B t/m ZZ licht, geven van bijscholingen B t/m ZZ licht) en bestuurslid (voorzitter vereniging, penningmeester Kring en bestuurslid regio). Ik rij zelf wedstrijden op niveau Lichte Tour dressuur en L springen. Ik zie het als een uitdaging om mensen te verbinden, gebruik te maken van ieders kennis en kunde, ieders mening aan bod te laten komen, te leren van elkaar, out of the box te denken, nieuwe ideeën uit te werken en beproefde methoden te koesteren. Ik ga graag samen met de regiovertegenwoordigers en de KNHS-organisatie werken aan gezamenlijke doelen wat betreft dressuur, en sta ervoor open om te leren van elkaar en anderen, maar ook van andere (sport)organisaties.


Regio Zuid-Holland: Jolanda Leonhardt 

Al meer dan 30 jaar ben ik actief binnen de dressuursport als wedstrijdruiter, instructeur en de laatste jaren ook als jurylid. Ik geniet enorm van het opleiden van mijn paarden en de band die ik daardoor met ze heb, net zoals ik kan genieten van een mooie combinatie in de baan. Ik voel mij zeer betrokken bij de sport en beleef veel plezier aan de contacten met wedstrijdorganisaties, ruiters en juryleden.  Heel leuk om vanuit de verschillende invalshoeken naar de dressuur te kijken! 

Door de jaren heen hebben er veel veranderingen plaatsgevonden en de sport blijft zich ontwikkelen. Vanuit mijn ervaring als stalhouder, ruiter, instructeur en jurylid, denk ik mijn steentje te kunnen bijdragen. Ik hoop tevens dat leden vanuit mijn regio mij weten te vinden met ideeën en gedachten zodat ik deze mee kan nemen naar de vergaderingen van het dressuurforum met als doel het nog leuker en toegankelijker maken van onze mooie dressuursport. 


Regio Noord-Brabant: Jan-Willem Verhoeven

In het dagelijks leven ben ik Manager Kinderopvang. Daarnaast houd ik me graag bezig met paardrijden, lesgeven en jureren tot en met ZZ-Licht niveau. Ik vind het belangrijk dat vragen, signalen en geluiden vanuit regio Brabant met betrekking tot de dressuursport neergelegd kunnen worden bij het dressuurforum, zodat we kunnen blijven optimaliseren. Ik draag hier graag aan bij en vind het een mooie uitdaging om de sport te blijven ontwikkelen.


Regio Friesland: Sabien Mollema


In het dagelijks leven ben ik nauw betrokken bij de paardensport.  Ik ben actief als Orun instructrice, tevens als jurylid t/m ZZlicht, en rij momenteel t/m Lichte Tour.

Als forumlid wil ik graag bijdragen aan nieuwe initiatieven en ontwikkelingen ten behoeve van de dressuursport.

Tevens wil ik me graag inzetten om de lijn tussen de KNHS en visa versa de paardensporter toegankelijk te houden.


Regio Utrecht: 
(foto en tekst volgt)


Regio Gelderland: Jan Willem Buyserd
 (foto en tekst volgt)

 


Regio Limburg: Hans Thissen
 (foto en tekst volgt)

 


Regio Overijssel: Marianne de Goede-Haasjes

Als jury, maar ook als deelnemer, kom je nog wel eens dingen tegen die je zou willen verbeteren of misschien veranderen. Ik ben niet iemand die vanaf de zijlijn staat te klagen en bied dan ook graag mijn ideeën /diensten aan voor onze prachtige paardensport. Ik jureer regelmatig t/m de klasse M2 en ben zelf vooral nog volop aan het rijden, momenteel in de klasse  M2. En als moeder van 3, waarvan een dochter met ponyvirus, ga ik in de toekomst vast ook met een pony op pad!


Regio Groningen: Hilda Luiten - Willems

In het dagelijkse leven ben ik (parttime) secretaresse bij de Rijksoverheid. Ik heb jarenlang in het bestuur van RV Neta gezeten. Ik heb zelf ook gereden en veel gejureerd (t/m Z2). Tegenwoordig ondersteun ik onze zoon Marten Luiten en zijn paarden, en ga ik ook graag met hem mee naar de concoursen.

Mijn bijdrage aan het forum zie ik in het meedenken aan de ontwikkeling van de dressuursport en optimaliseren van de wedstrijden, door mijn praktijkervaring op de wedstrijden in te brengen.


Regio Noord-Holland: Paula OsterholtRegio Drenthe: Thea Mandemaker

Ik houd me graag bezig met rijden, lesgeven, jureren en bestuurlijke activiteiten. Mijn doel is het promoten en uitdragen van de breedtesport en deze aantrekkelijk en toegankelijk te makenen houden voor ruiters.

Ik werk graag aan duidelijkheid in beleid en regelgeving voor de wedstrijdsporter, juryleden en instructeurs.


Regio Zeeland: Vincent Bol

Ik ben werkzaam als vergunningverlener milieu en zie het als een uitdaging te werken aan een goede verbinding tussen de sporter en werkorganisatie. Ik ga graag aan de slag met het optimaliseren van de sport, waarbij de sporter serieuze inbreng heeft.  

 

Categorie: dressuurforum

Ander Nieuws

  • Hippiade 2023: Kampioenschapsreglement springen en dressuur staat online
    Hippiade 2023: Kampioenschapsreglement springen en dressuur staat online
  • Zes paardensporters van TeamNL naar Wereldbekerfinale Omaha
    Zes paardensporters van TeamNL naar Wereldbekerfinale Omaha
  • Reglementswijzigingen dressuur en springen per 1 april 2023
    Reglementswijzigingen dressuur en springen per 1 april 2023