Dressuurproeven klasse B t/m ZZ-Licht (breedtesport)

De officiële KNHS-wedstrijden beginnen bij de klasse B. Om hieraan mee te doen ben je lid van een KNHS-vereniging en heb je een combinatiegebonden startpas nodig. De klasse BB is een facultatieve kennismakingsklasse, waar je aan mee mag doen zonder startpas.

Download de dressuurproeven
Op deze pagina staan de PDF-bestanden van proef 1 t/m 34 voor de klassen BB t/m Z2 (voor pony's) en BB t/m ZZ-Licht (voor paarden). De proeven zijn ook verkrijgbaar in het KNHS Dressuur- en menproevenboekje en als app voor iOS en Android. In de app staan de dressuur- en menproeven, video's van de proeven en Tips van de Pro. Met de app kun je bovendien een proef inspreken op het tempo van je paard of pony en later zonder voorlezer oefenen. De app kost € 5,49.

Welke proeven moet ik rijden?
Sinds 1 april 2016 is er geen verplicht schema meer met te rijden proeven. Er is wel een adviesschema opgesteld, maar wedstrijdorganisaties mogen zelf bepalen welke proeven zij uitschrijven en hier dus vanaf wijken. Kijk dus altijd in het vraagprogramma welke proeven er worden uitgeschreven.

Z1 en Z2-proeven in 20x40m
Officiële wedstrijden in de klasse Z1 en hoger moeten in een wedstrijdring van 60x20m gereden worden. Er mogen wel wedstrijden in een 20x40m wedstrijdring worden uitgeschreven, maar die komen niet in aanmerking voor puntenregistratie. Deze protocollen (23A t/m 30A) zijn ook als download beschikbaar.

Ledenvoordeel: extra financiële zekerheid bij ongevallen

Als KNHS-lid ben je via je lidmaatschap al verzekerd voor ongevallen, met een standaarddekking. Maar als je door een ongeval met je paard blijvend invalide wordt, is een extra financiële buffer vaak hard nodig. Met de aanvullende ongevallenverzekeringen speciaal voor KNHS-leden krijg je tegen een lage premie, al vanaf € 40 per jaar, een extra uitkering om die kosten op te vangen.

Alles over de aanvullende ongevallenverzekering

Categorie: KNHS proef, proeven

Download de dressuurproeven (PDF)

Ander Nieuws

  • Kort verslag dressuurforum 16 september 2019
    Kort verslag dressuurforum 16 september 2019
  • Sportheld Anne Meulendijks: "‘Heerlijk om op wedstrijd mijn paard lekker te vertroetelen’"
    Sportheld Anne Meulendijks: "‘Heerlijk om op wedstrijd mijn paard lekker te vertroetelen’"
  • Dressuur op het hoogste niveau tijdens KNHS College Tour Trainen Ruiter en Paard met Karin Retera
    Dressuur op het hoogste niveau tijdens KNHS College Tour Trainen Ruiter en Paard met Karin Retera