­ Enduranceforum - KNHS

Enduranceforum

Elke discipline in de paardensport heeft een eigen forum. In het enduranceforum wordt nagedacht over de sport, worden nieuwe ideeën besproken en spelregels bepaald. Er wordt gekeken naar de hele breedte van de paardensport, dus van instroom tot topniveau.

Even voorstellen: de leden van het enduranceforum

Iris van der Horst (voorzitter)
forumendurance@knhs.nl

Mijn naam is Iris van der Horst. Vanuit de breedtesport ben ik enkele jaren geleden doorgegroeid naar het internationale wedstrijdveld en ken daardoor zowel de positie als recreatief enduranceruiter alsmede die van de topsporter door en door. Ik lever graag mijn bijdrage om de endurancesport in Nederland verder te ontwikkelen en meer mensen te laten genieten van deze prachtige sport 

 

Janneke Schreuder
forumendurance@knhs.nl
Ik ben Janneke Schreuder en sinds 2011 ben ik actief betrokken in de endurance als dierenarts, ruiter en groom. De endurance spreekt mij zo aan omdat je echt als team moet samen werken om je paard fit te krijgen en te houden. Ik wil graag mijn steentje bijdragen aan het verder ontwikkelen van deze mooie sport en daarbij het paardenwelzijn behartigen. Dit wil ik combineren met goede communicatie over de gehele breedte van het enduranceveld en gehoor geven aan de behoeften die leven onder de verschillende belanghebbenden. Op deze manier hoop ik dat ruiter en paard nog vele jaren van deze mooie sport kunnen genieten. 

 

 FNRS-Vertegenwoordiger - vacant

 

 

Catherine van Ravenstein
forumendurance@knhs.nl

In 2013 ontdekte ik Endurance; gezellige wedstrijden in de mooiste omgevingen waar je echt een team moet vormen met je paard. Ik ben toen eerst op wedstrijden gaan als vrijwilliger en sinds 2015 ben ik ook als groom actief. Je ruiter en paard fit over de finish helpen vind ik een fantastische uitdaging. In 2016 heb ik mijn eerste wedstrijd uitgereden met mijn quarter arabier. In mijn rol als voorzitter van de KNHS endurancevereniging vind ik transparantie en duidelijk communicatie van essentieel belang om zo bestuur, sport, leden en externe stakeholders zoals de KNHS te verbinden. Het sportforum is een belangrijk verbindingsstuk in de ontwikkeling van de endurancesport en ik wil daar graag mijn bijdrage aan leveren.

 

 

Roald Bouman
forumendurance@knhs.nl

Toen ik mijn vrouw leerde kennen kreeg ik de paarden er gratis bij. Na enige aarzeling werd ook ik langzamerhand gegrepen door het paardenvirus.Na heel wat lessen op een manege werd duidelijk dat paarden deel uit gingen maken van ons leven. Ik ben competitief aangelegd maar heb tegelijk een aversie tegen jurysporten. Tevens begonnen de lessen mij te vervelen, eindeloos oefeningen herhalen is niets voor mij. Buitenrijden vond ik wel meteen leuk, dus al gauw was de connectie gelegd met de endurance.

In 2006 reed ik mijn eerste endurance wedstrijd en de betrokkenheid met de endurance is sindsdien almaar groter geworden. Als ruiter, vrijwilliger, groom en sinds 2014 ook als jurylid.

Ik wil graag deelnemen aan het forum omdat ik mee wil werken aan de ontwikkeling van de endurancesport in Nederland. Dit voor zowel de beginnende endurance ruiter als de doorgewinterde CEI ruiter. Ook heb ik ideeën hoe wij onze sport beter, eenvoudiger en toegankelijker kunnen maken.

 

Melanie de Jong 
forumendurance@knhs.nl

Sinds 2013 rijd ik met Stunner in de Endurance. De afgelopen jaren was ik niet alleen actief als ruiter binnen de endurancesport, maar heb ik ook diverse bijdrages geleverd aan de Her&DER. Ik schrijf artikelen in algemene zin en over het trainen van een endurancepaard.  

Daarnaast heb ik diverse andere vrijwilligerstaken gehad tijdens wedstrijden. Ook organiseer ik sinds 2016 de Koudbloed Endurance Competitie. Ik heb dit opgericht omdat ik merkte dat mensen vaak het idee hebben alleen endurance te kunnen rijden met een arabier. Je kunt echter ook heel leuk mee rijden met een koudbloedtype. Om hier wat meer de aandacht op te vestigen, mensen te enthousiasmeren voor de sport heb ik de Koudbloed-Endurance-Competitie opgericht. 

Binnen het sportforum wil ik graag taken omtrent educatie vervullen en aandacht besteden aan topics als kilometervreters / decade-teams enz. Ik denk dat het van belang is deze zaken positief te bekrachtigen! Daarnaast zou ik in het sportforum graag de stem van de basissporter vertegenwoordigen en de toegankelijkheid van de sport voor ruiters met elk type paard willen nastreven.

 

Categorie: enduranceforum, disciplineforum

Ander Nieuws

  • Deelnemers internationale wedstrijden 26 oktober 2020 t/m 1 november 2020
    Deelnemers internationale wedstrijden 26 oktober 2020 t/m 1 november 2020
  • Endurance kampioenen in beeld *met video*
    Endurance kampioenen in beeld *met video*
  • Deelnemers internationale wedstrijden 12 t/m 18 oktober 2020
    Deelnemers internationale wedstrijden 12 t/m 18 oktober 2020