­ Enduranceforum - KNHS

Enduranceforum

Elke discipline in de paardensport heeft een eigen forum. In het enduranceforum wordt nagedacht over de sport, worden nieuwe ideeën besproken en spelregels bepaald. Er wordt gekeken naar de hele breedte van de paardensport, dus van instroom tot topniveau.

Even voorstellen: de leden van het enduranceforum

Iris van der Horst (voorzitter)
forumendurance@knhs.nl

Mijn naam is Iris van der Horst. Vanuit de breedtesport ben ik enkele jaren geleden doorgegroeid naar het internationale wedstrijdveld en ken daardoor zowel de positie als recreatief enduranceruiter alsmede die van de topsporter door en door. Ik lever graag mijn bijdrage om de endurancesport in Nederland verder te ontwikkelen en meer mensen te laten genieten van deze prachtige sport 

 

Janneke Schreuder
forumendurance@knhs.nl
Ik ben Janneke Schreuder en sinds 2011 ben ik actief betrokken in de endurance als dierenarts, ruiter en groom. De endurance spreekt mij zo aan omdat je echt als team moet samen werken om je paard fit te krijgen en te houden. Ik wil graag mijn steentje bijdragen aan het verder ontwikkelen van deze mooie sport en daarbij het paardenwelzijn behartigen. Dit wil ik combineren met goede communicatie over de gehele breedte van het enduranceveld en gehoor geven aan de behoeften die leven onder de verschillende belanghebbenden. Op deze manier hoop ik dat ruiter en paard nog vele jaren van deze mooie sport kunnen genieten. 

 

 FNRS-Vertegenwoordiger - vacant

 

 

Jorie Duizendstra
forumendurance@knhs.nl

Ik rij endurance sinds 1998 en ben nu met Goldline (NRPS) klasse 3 startgerechtigd. Endurance is mijn grootste liefde, maar ik ben ook geïnteresseerd in andere vormen van paardensport. Zo heb ik ook dressuurwedstrijden gereden en was ik commandante van een carousselgroep. Ik heb in het bestuur gezeten van de endurancevereniging, ben jurylid endurance en zat voor endurance in de KNHS Ledenraad.  In die tijd was er nog geen sportforum. Na een tijdje wat rustiger aan gedaan re hebben (behalve wedtrijden rijden, groomen en vrijwilligen) vind ik het nu weer tijd om me er weer "mee te gaan bemoeien "  Ik zou graag meer leden zien, die ook lid gaan blijven. Ik heb niet iets specifieks in het reglement wat ik direct zou willen veranderen. Maar we moeten ze wel altijd in de gaten houden in het belang van paardenwelzijn en opleiding van nieuwe leden.  En dan eventueel aanpassen.  Doordat ik heel wat reglementswijzigingen heb meegemaakt, weet ik in ieder geval wat niet werkt. Ik wil gaan voor een leuke tak van paardensport, aantrekkelijk voor alle rassen en klasses en doelen.  Van kilometersvreters tot leden met internationale ambitie.  

 

Catherine van Ravenstein
forumendurance@knhs.nl

In 2013 ontdekte ik Endurance; gezellige wedstrijden in de mooiste omgevingen waar je echt een team moet vormen met je paard. Ik ben toen eerst op wedstrijden gaan als vrijwilliger en sinds 2015 ben ik ook als groom actief. Je ruiter en paard fit over de finish helpen vind ik een fantastische uitdaging. In 2016 heb ik mijn eerste wedstrijd uitgereden met mijn quarter arabier. In mijn rol als voorzitter van de KNHS endurancevereniging vind ik transparantie en duidelijk communicatie van essentieel belang om zo bestuur, sport, leden en externe stakeholders zoals de KNHS te verbinden. Het sportforum is een belangrijk verbindingsstuk in de ontwikkeling van de endurancesport en ik wil daar graag mijn bijdrage aan leveren.

 

 

Roald Bouman
forumendurance@knhs.nl

Toen ik mijn vrouw leerde kennen kreeg ik de paarden er gratis bij. Na enige aarzeling werd ook ik langzamerhand gegrepen door het paardenvirus.Na heel wat lessen op een manege werd duidelijk dat paarden deel uit gingen maken van ons leven. Ik ben competitief aangelegd maar heb tegelijk een aversie tegen jurysporten. Tevens begonnen de lessen mij te vervelen, eindeloos oefeningen herhalen is niets voor mij. Buitenrijden vond ik wel meteen leuk, dus al gauw was de connectie gelegd met de endurance.

In 2006 reed ik mijn eerste endurance wedstrijd en de betrokkenheid met de endurance is sindsdien almaar groter geworden. Als ruiter, vrijwilliger, groom en sinds 2014 ook als jurylid.

Ik wil graag deelnemen aan het forum omdat ik mee wil werken aan de ontwikkeling van de endurancesport in Nederland. Dit voor zowel de beginnende endurance ruiter als de doorgewinterde CEI ruiter. Ook heb ik ideeën hoe wij onze sport beter, eenvoudiger en toegankelijker kunnen maken.

 

Melanie de Jong 
forumendurance@knhs.nl

Sinds 2013 rijd ik met Stunner in de Endurance. De afgelopen jaren was ik niet alleen actief als ruiter binnen de endurancesport, maar heb ik ook diverse bijdrages geleverd aan de Her&DER. Ik schrijf artikelen in algemene zin en over het trainen van een endurancepaard.  

Daarnaast heb ik diverse andere vrijwilligerstaken gehad tijdens wedstrijden. Ook organiseer ik sinds 2016 de Koudbloed Endurance Competitie. Ik heb dit opgericht omdat ik merkte dat mensen vaak het idee hebben alleen endurance te kunnen rijden met een arabier. Je kunt echter ook heel leuk mee rijden met een koudbloedtype. Om hier wat meer de aandacht op te vestigen, mensen te enthousiasmeren voor de sport heb ik de Koudbloed-Endurance-Competitie opgericht. 

Binnen het sportforum wil ik graag taken omtrent educatie vervullen en aandacht besteden aan topics als kilometervreters / decade-teams enz. Ik denk dat het van belang is deze zaken positief te bekrachtigen! Daarnaast zou ik in het sportforum graag de stem van de basissporter vertegenwoordigen en de toegankelijkheid van de sport voor ruiters met elk type paard willen nastreven.

 

Michelle Nooijen
forumendurance@knhs.nl 

 

Categorie: enduranceforum, disciplineforum

Ander Nieuws

  • Deelnemers internationale wedstrijden 27 juli 2020 t/m 2 augustus 2020
    Deelnemers internationale wedstrijden 27 juli 2020 t/m 2 augustus 2020
  • Deelnemers internationale wedstrijden 20 t/m 26 juli 2020
    Deelnemers internationale wedstrijden 20 t/m 26 juli 2020
  • Wedstrijden vanaf 1 juli: informatie voor wedstrijdorganisaties en ruiters
    Wedstrijden vanaf 1 juli: informatie voor wedstrijdorganisaties en ruiters