­ Regels en reglementen endurance - KNHS

Regels en reglementen endurance

Het disciplinereglement moet altijd in samenhang worden gelezen en toegepast met het algemeen wedstrijdreglement. Als het disciplinereglement afwijkt van het algemeen wedstrijdreglement, dan gaat het disciplinereglement voor. Bieden de reglementen helemaal geen uitkomst? Dan moet worden gehandeld in de geest van de sport, waarbij fairplay en welzijn van mens en dier altijd voorop moeten staan.

Wijzigingen per 1 maart 2020

Per 1 maart worden twee wijzigingen doorgevoerd in het wedstrijdreglement endurance. De toelichting op deze wijzigingen lees je hieronder.

De rustdagen regeling is verder gespecificeerd. Een paard mag binnen 3 achtereenvolgende dagen aan hooguit 1 klasse 2 of hogere klasse endurancewedstrijd deelnemen.  In de klasse 1 mag het paard onbeperkt deelnemen, mits het paard al voor een hogere klasse gekwalificeerd is.

Het enduranceforum wil paardenwelzijn borgen en daarom krijgen paarden die vanwege locomotie worden afgekeurd een verplicht aantal rustdagen. Bij afkeuring vanwege kreupelheid mag het desbetreffende paard gedurende 8 dagen na de datum van de afkeuring niet op endurancewedstrijden worden uitgebracht.

Heb je nog vragen? Dan kun je contact opnemen met de KNHS.

Categorie: endurancereglement

Downloads:

Ander Nieuws

  • Endurance kampioenen in beeld *met video*
    Endurance kampioenen in beeld *met video*
  • Deelnemers internationale wedstrijden 12 t/m 18 oktober 2020
    Deelnemers internationale wedstrijden 12 t/m 18 oktober 2020
  • Vergadering enduranceforum 1 september 2020
    Vergadering enduranceforum 1 september 2020