Lia van Stipthout
Vanuit de KNHS regio Limburg ben ik benaderd de functie als eventingforumlid iets voor mij zou zijn. Mijn ervaring in deze mooie tak van sport is van langs de zijlijn: Mijn man heeft meerdere jaren actief meegereden, en momenteel is hij KNHS bondscoach van de Landelijke Ruiters die om de 2 jaar een Europees Kampioenschap verrijden. Ik ben jaren als amazone actief geweest in de dressuursport, ook als jurylid en instructeur heb ik het gevoel daarin ook mijn steentje bij te dragen.

Ik hoop dat ik een positieve bijdrage kan leveren binnen het eventingforum en dat ik veel feedback mee mag krijgen van de achterban uit het mooie Limburgse land.


Marita Heijman
Paarden en paardensport lopen als een rode draad door mijn leven. Alle rassen en disciplines kunnen op mijn belangstelling rekenen. Echter de rijpaarden en de eventing-sport steken er met kop en schouders bovenuit. Niet alleen vanwege het feit, dat onze dochter deze tak van sport met hart en ziel beoefent maar zeker ook vanwege het veelzijdige karakter. Paarden krijgen een hele afwisselende training en paard en ruiter moeten onvoorwaardelijk op elkaar kunnen vertrouwen, dat maakt het extra mooi.
Gezien ook mijn achtergrond als dierenarts heb ik het welzijn van het paard hoog in het vaandel staan. Ik stel dan ook training welzijn en veiligheid voorop.

Van de forumleden Justus Valk, Marit Louwerse en Els Driehuyzen volgen de foto´s en de introductie tekst nog.