Lia van Stipthout

KNHS regio Limburg heeft me gevraagd om de snelst groeiende en populaire sport te vertegenwoordigen binnen het KNHS Eventingforum.  Een mooie kans om mee te denken met alles wat binnen de KNHS met eventing te maken heeft.  Ik ben betrokken bij de eventingsport vooral door mijn man die jarenlang mee deed aan de eventingwedstrijden, en daar genoten we van de sfeer die in de eventing zo speciaal is.

We zijn ook vanaf het begin betrokken bij de organisatie van de eventingwedstrijden in Kronenberg,  voorheen SGW Castenray. Dat is elk jaar een uitdaging, op een heel enerverende en snel groeiende locatie, waar alle takken van paardensport binnen onze mooie provincie bij elkaar komen.

Ik hoop dat ik een positieve bijdrage kan leveren aan het eventingforum en dat ik veel feedback mee kan krijgen vanuit de achterban van het Limburgse land.


Marita Heijman
Paarden en paardensport lopen als een rode draad door mijn leven. Alle rassen en disciplines kunnen op mijn belangstelling rekenen. Echter de rijpaarden en de eventing-sport steken er met kop en schouders bovenuit. Niet alleen vanwege het feit, dat onze dochter deze tak van sport met hart en ziel beoefent maar zeker ook vanwege het veelzijdige karakter. Paarden krijgen een hele afwisselende training en paard en ruiter moeten onvoorwaardelijk op elkaar kunnen vertrouwen, dat maakt het extra mooi.
Gezien ook mijn achtergrond als dierenarts heb ik het welzijn van het paard hoog in het vaandel staan. Ik stel dan ook training welzijn en veiligheid voorop.

 


Marit Louwerse
Als nieuw bestuurslid van de KNHS Zeeland wil/mag ik zeeland vertegenwoordigen in het eventingforum. Ik beleef zelf enorm veel plezier aan de eventingsport, en zou graag mijn steentje bijdragen om de sport naar een hoger plan te tillen.

 

 


Els Driehuyzen
Met ingang van 2019 mag ik regio Friesland vertegenwoordigen in het eventingforum. Ik heb het stokje overgenomen van Tineke Hoekstra.

In 1993 maakte ik voor het eerst kennis met de eventingsport, als dapper pony-ruitertje nam ik deel aan SGW Nijeberkoop bij ons in de buurt. Ik was meteen verkocht. Langzaam groeide ik in de eventingwereld en na jaren durf ik mijzelf dan ook een echte eventingamazone te noemen. Ik rijd nationale en internationale eventingwedstrijden en geef daarnaast ook (eventing)trainingen.

Net zoals ikzelf een enorme ontwikkeling heb doorgemaakt in de paardensport, heeft de eventingsport zich ook enorm ontwikkeld met de nodige veranderingen en verbeteringen. Om deze ontwikkelingen door te kunnen zetten is het forum een goed initiatief en van groot belang. Door samenwerking staan we sterker.

In het noorden van het land valt er nog veel te winnen voor de eventingsport, ik hoop daar als forumlid een positieve bijdrage aan te kunnen leveren.

 

Van forumlid Justus Valk volgt nog een foto en introductie tekst.