­ Kampioenschapsreglementen eventing - KNHS

Kampioenschapsreglementen eventing

Ieder jaar zijn er kampioenschappen voor de discipline eventing en daar horen kampioenschapsreglementen bij. Wanneer er reglementen zijn, dan zijn ze als download beschikbaar (PDF). Kijk hier voor de gehele Nederlandse kalender.


Nederlandse kampioenschappen 2021

Het Nederlands Kampioenschap Eventing voor Senioren wordt verreden in Boekelo van 7 t/m 11 oktober 2021. Meer informatie vind je op de website van Military Boekelo.

Het Nederlands Kampioenschap Eventing voor Young Riders en Junioren zal verreden worden van 2 t/m 6 juni in Renswoude. Kijk voor meer informatie op Renswoude Horse Trials


KNHS Kampioenschappen 2021

Het KNHS Kampioenschap Eventing paarden klasse L, M en Z  wordt georganiseerd op 7 en 8 augustus in Oudkarspel. De pony’s strijden op 4 en 5 september in Markelo om de KNHS titel. De KNHS kampioenschappen CCI3* en 6- en 7 jarige eventingpaarden worden verreden tijdens het Achterhoeks Hippisch Festijn in Varsseveld van 16 t/m 19 september.

De KNHS Kampioenschappen staan vooralsnog op de planning maar wel in een iets aangepaste vorm.

In samenwerking met het eventingforum zijn dit de grootste wijzigingen met betrekking tot het Kampioenschapsreglement voor 2021:

 • Het ponykampioenschap wordt op 4/5 september georganiseerd in Markelo. Bekijk hier het vraagprogramma van Markelo.
 • Voor het paardenkampioenschap klasse L is de startgerechtigheid aangepast naar L+5. Bekijk hier het vraagprogramma van Oudkarspel. Inschrijven is nog mogelijk tot en met zondag 1 augustus.
 • Een combinatie mag tijdens een Regio- en/of KNHS-kampioenschap alleen starten in de hoogste klasse waarin de combinatie in de periode tussen 1 maart 2020 tot aan 12 dagen voor het kampioenschap uitgekomen is.
 • Het Equipekampioenschap voor de klasse L paarden is geannuleerd. De regio’s hebben onvoldoende tijd om hiervoor te selecteren. Ruiters kunnen zich dit jaar vrij inschrijven voor de klasse L paarden.

Voor de Kampioenschappen Eventing gelden aanvullende bepalingen die zijn opgenomen in een kampioenschapsreglement. Deze kun je hieronder downloaden.


EK's 2021

Kijk voor de locaties en data van de EK's Eventing Senioren, Young Riders, Junioren en Pony's op de pagina met de KNHS observatiewedstrijden voor Eventing

Kijk hier voor de gehele Nederlandse kalender


EK Team Championship 2021

Als de omstandigheden rondom het coronavirus het toelaten zal in september 2021 het Europees Teamkampioenschap Eventing (voorheen EK Landelijke Ruiters genaamd) verreden worden. Ditmaal vindt de eventing titelstrijd op 3*-niveau plaats in het Zwitserse Lausanne van 2 t/m 5 september.  Ook voor dit jaar is de intentie om een Nederlands team af te vaardigen. Als selectiewedstrijden heeft Chef d’équipe Fried van Stiphout de Nederlandse wedstrijden Oudkarspel, Schaijk, Maarsbergen en Renswoude aangewezen.

Bekijk hier de observatiewedstrijden.

Categorie: kampioenschap

Download de reglementen:

Ander Nieuws

 • Deelnemers internationale wedstrijden 20 t/m 26 september 2021
  Deelnemers internationale wedstrijden 20 t/m 26 september 2021
 • Gert Jan Heinen KNHS Kampioen 3* eventing
  Gert Jan Heinen KNHS Kampioen 3* eventing
 • Deelnemers internationale wedstrijden 13 t/m 19 september 2021
  Deelnemers internationale wedstrijden 13 t/m 19 september 2021