Beginnen met horseball

Horseball is een teamsport die om veel handigheid en lenigheid van de ruiter vraagt en om snelheid van de paarden. Het spel richt zich zowel tot de mannen als tot de vrouwen, want het is een gemengde sport. De combinatie van balsport, teamsport en competitie trekt vooral jongens aan in de paardensport.

Net zoals bij andere balspelen moet er gescoord worden in het doel van de tegenstander. De teams bestaan uit vier combinaties die tegen elkaar moeten spelen. De ruiters te paard moeten dit doen met een gewone maat bal waar handvatten aan zitten in een doel dat 3,5 meter boven de grond hangt. Net als bij andere teamsporten geldt ook voor deze discipline dat een goede speltechniek, waarbij slim gespeeld wordt, belangrijk is. Het reglement van deze discipline is streng en vooral het respect voor het paard is erg belangrijk. Er is bijvoorbeeld controle door een dierenarts voor en tijdens de wedstrijd.

Waar kan ik horseball spelen?
Bij onderstaande maneges wordt horseball op verschillende niveaus gespeeld. Voor meer informatie kunt je contact opnemen via de website van de manege.

Meer informatie over horseball
Heb je vragen? Mail dan naar info@horseball-knhs.nl of kijk op www.horseball-knhs.nl.

Ander Nieuws

  • Ontmoet de springruiters uit KNHS Talententeam 2019
    Ontmoet de springruiters uit KNHS Talententeam 2019
  • Van Grunsven en Wennemars zijn het roerend eens bij KNHS Talentenplan
    Van Grunsven en Wennemars zijn het roerend eens bij KNHS Talentenplan
  • Deelnemers internationale wedstrijden 14 t/m 20 oktober 2019
    Deelnemers internationale wedstrijden 14 t/m 20 oktober 2019