­ Beginnen met horseball - KNHS

Beginnen met horseball

Horseball is een teamsport die om veel handigheid en lenigheid van de ruiter vraagt en om snelheid van de paarden. Het spel richt zich zowel tot de mannen als tot de vrouwen, want het is een gemengde sport. De combinatie van balsport, teamsport en competitie trekt vooral jongens aan in de paardensport.

Net zoals bij andere balspelen moet er gescoord worden in het doel van de tegenstander. De teams bestaan uit vier combinaties die tegen elkaar moeten spelen. De ruiters te paard moeten dit doen met een gewone maat bal waar handvatten aan zitten in een doel dat 3,5 meter boven de grond hangt. Net als bij andere teamsporten geldt ook voor deze discipline dat een goede speltechniek, waarbij slim gespeeld wordt, belangrijk is. Het reglement van deze discipline is streng en vooral het respect voor het paard is erg belangrijk. Er is bijvoorbeeld controle door een dierenarts voor en tijdens de wedstrijd.

Waar kan ik horseball spelen?
Bij onderstaande maneges wordt horseball op verschillende niveaus gespeeld. Voor meer informatie kunt je contact opnemen via de website van de manege.

 

Ander Nieuws

  • Column Theo Fledderus: Samen staan we sterk
    Column Theo Fledderus: Samen staan we sterk
  • Expertspanel Beroepsgroep Hippische Instructeurs: Sanne Beijerman
    Expertspanel Beroepsgroep Hippische Instructeurs: Sanne Beijerman
  • Het KNHS Jaarverslag 2019 staat online!
    Het KNHS Jaarverslag 2019 staat online!