­ Mendurance - KNHS

Mendurance

Bij mendurancewedstrijden worden er speciaal uitgezette routes gereden met een totale lengte van 20 tot maximaal 100 kilometer. Deze routes worden op tijd gereden en gaan door de vrije natuur. Hoewel mendurancewedstrijden op tijd worden gereden, staat het welzijn van het paard voorop. De deelnemende paarden worden daarom voor, tijdens en na de wedstrijd door een dierenarts gecontroleerd.

Mendurance is een tak van sport waar hoge prestaties door zowel paard als menner worden geleverd, zonder dat prijzengeld een rol speelt. Met name voor de grotere afstanden moet het paard goed getraind zijn. Uithoudingsvermogen, samenwerking, vertrouwen en verzorging zijn de sleutelwoorden tijdens alle ritten.

Meedoen aan mendurance-wedstrijden
Meedoen aan mendurance kan als je lid bent van de KNHS via een menvereniging. Daarnaast heb je ofwel een startlicentie mennen ofwel een startpas endurance met dat paard. Heb je geen startlicentie mennen of startpas endurance en wil je alleen meedoen aan mendurancewedstrijden? Vraag dan een startpas mendurance aan. Meer informatie over het aanvragen van een startpas of -licentie.

Wedstrijdverloop, keuring en kalender

In de bijlage staat beschreven hoe het wedstrijdverloop van een mendurancewedstrijd eruit ziet en hoe een keuring werkt. De wedstrijden zelf staan in de wedstrijdkalender MijnKNHS onder de discipline endurance.

Disciplinereglement mendurance

Het disciplinereglement Mendurance staat als download op de pagina over het disciplinereglement Mennen.

Ander Nieuws

  • Vierspanrijders TeamNL winnen landenwedstrijd Royal Windsor
    Vierspanrijders TeamNL winnen landenwedstrijd Royal Windsor
  • Chardon, Hammink en Rutjens winnen in Lähden
    Chardon, Hammink en Rutjens winnen in Lähden
  • TeamNL-menners domineren WB-kwalificatie in Kronenberg
    TeamNL-menners domineren WB-kwalificatie in Kronenberg