­ Menforum - KNHS

Menforum

Elke discipline in de paardensport heeft een eigen forum. Daar wordt nagedacht over de sport, worden nieuwe ideeën besproken en spelregels bepaald. Er wordt gekeken naar de hele breedte van de paardensport, dus van instroom tot topniveau. Het menforum wordt vanuit de KNHS werkorganisatie ondersteund door disciplinespecialist Arjen Coppoolse.

Heb jij goede en nieuwe ideeën? Neem dan contact op met het forum via het mailadres forummennen@knhs.nl. Gaat je idee of vraag over een specifiek district, geef dit dan aan in de e-mail. 

 

Even voorstellen: de leden van het menforum

 

Voorzitter
Harry Koning

Harry Koning neemt de voorzittershamer van het KNHS Menforum over van Hermann van den Bosch. Als groot liefhebber van de mensport wil hij graag een bestuurlijke bijdrage leveren aan de sport. In het verleden was hij als deelnemer actief in de mensport met een tweespan paarden in de toenmalige klasse 4 en met een vierspan paarden klasse 3. Dit is niet de eerste keer dat Harry zich op bestuurlijk niveau inzet voor de mensport. Zo was hij ooit de eerste voorzitter van KNHS mendistrict noord en heeft hij in die periode in de disciplinecommissie gezeten.

 

District Noord
Paul Versluis


Als jong jochie reed ik al veel paard: voornamelijk springen, maar mijn passie was dressuur. Toen ik 21 was ben ik gaan mennen en al snel kwam ik erachter dat ik mijn passie voor dressuur beter kwijt kon in de mensport dan onder het zadel. Ik wil mij er sterk voor maken dat de komende generatie menners net zoveel plezier aan de sport beleeft als ik de afgelopen 25 jaar heb gedaan (en nog lang hoop te doen). Door mijn werk als paardengebitsverzorger en mijn rol als zowel deelnemer, instructeur als jurylid sta ik tussen de mensen. Zo kan ik geluiden opvangen van deelnemers, officials en organisatoren. Voor deze mensen wil ik mij toegankelijk opstellen en een luisterend oor bieden. De mensport is immers van ons allen. Mijn speerpunten zijn: paardenwelzijn en fair play, de kwaliteit van de opleidingen verbeteren en de mensport naar een hoger niveau brengen.

 

District Noord
Frans Wijts

Mijn naam is Frans Wijts, 63 jaar, en ik woon in het mooie Friese Burgum. Ik ben sinds 1998 actief in de mensport. Na het behalen van mijn koetsier bewijzen ben ik wedstrijden gaan rijden. Mijn belangstelling gaat uit naar de samengestelde men wedstrijden.

Ter voorbereiding op de samengestelde wedstrijden rijd ik ook dressuur mennen wedstrijden. Met enkelspan paard reed ik Z samengesteld en ZZ dressuur. Ik heb vele regionale en nationale kampioenschappen mogen rijden. Thans rijd ik dubbelspan paard wat een nieuwe uitdaging voor mij is. Tevens ben ik KNHS official parcoursbouwer en ben ik mensinstructeur.

Ik ben actief bij mijn vereniging psv de Mennoruiters als bestuurslid en voorzitter van de marathoncommissie. Wij organiseren impuls en minimarathons. Ik ben nauw betrokken bij de marathoncompetitie in het Noorden en bij de grootste impuls marathon Driesum Wouterswoude. Ik heb veel mooie en goede contacten in de men wereld.

Ik wil mij samen met Paul Versluis voor district Noord gaan inzetten voor onze mooie mensport.

   
 

District Oost
Mark Jan Vink

Als kind kreeg ik voor m’n vierde verjaardag een shetland pony. Sindsdien is de liefde voor paarden niet meer weg te denken. Na meerdere pony’s en paarden onder het zadel te hebben gereden kwam dit tijdens mijn studie in Dronten tot stilstand. Mijn vader besloot de paarden in te spannen en zo raakte ik bij menvereniging Waal en Linge betrokken bij de mensport. Als klasse 3 menner genoot ik van deze mooie tak van sport en was ik bestuurlijk actief bij Mendistrict Oost. Momenteel begeleid ik mijn zoon die actief is in de mensport en mijn dochter die onder het zadel rijdt. Als afgevaardigde van Mendistrict Oost wil ik graag een luisterend oor zijn voor wat er speelt in het veld zodat ik dit mee kan nemen naar het menforum. Mijn doel is om de menners nog meer betrokken te laten zijn bij onze mooie mensport.

   
 

District Oost
Rene Schuiling

 

 

District Zuid
Stan van Eijk

 

District Zuid
Berry van den Bosch

Ik ben samen met mijn vrouw eigenaar van een trainingsstal voor aangespannen paarden. Ik ben gespecialiseerd in het beleren, corrigeren, en trainen van paarden en pony’s, en het coachen van mensen. Tevens ben ik jury, parcoursbouwer en gediplomeerd instructeur. Maar vooral wedstrijdrijder. Met deze achtergrond wil ik mijn eigen inzetten voor de mensport op alle niveaus, met name voor het jonge paard/pony. En de stem vertegenwoordigen van de rijders. Ik ben altijd op zoek naar onderbouwing en feedback vanuit het veld. Ik hoop dat ik binnen de organisatie een bijdrage kan leveren aan een verantwoord, veilig en duidelijk gereglementeerde mensport.

Wim de Groot

District West
Wim de Groot

 

 

District West
Yvonne van der Mark

Ik ben varkenshouder en doe met veel plezier aan mennen, als rijder maar ook als jurylid en instructeur.  Ik werk graag aan groei van het aantal KNHS menleden en een betere communicatie tussen de leden en organisatie. Verder heb ik een luisterend oor voor alle wensen en ideeën van menners uit mijn regio. En daar wil ik ook daadwerkelijk iets mee doen. Graag ga ik aan de slag met de reglementen, toegankelijkheid van de sport en het jurybeleid.

District 5
Hans

Mijn ervaring ligt op het gebied van dierenwelzijn cq de wet Dieren, landbouw gerelateerde zaken en  mensport in de ruimste zin van het woord.

Ik zie het als een uitdaging om de mensport in Nederland het op een hoger niveau te brengen waarbij sportbeleving en bewust omgaan met paarden direct met elkaar verbonden zijn. Ik wil de mensport zo inrichten dat een ieder verantwoord mee kan doen. Daarnaast streef ik ernaar om een goede samenwerking te bewerkstelligen tussen de verschillende niveaus en de diverse districten. Ik zie graag vergaderstructuren en de samenwerking tussen tussen de KNHS en topsporters verbeteren, en opleidingen in de mensport uitbreiden.

District 5
Ewoud Boom

Ander Nieuws

  • Wereldkampioenschap tweespannen 2025 in Beekbergen
    Wereldkampioenschap tweespannen 2025 in Beekbergen
  • Vierspanrijders TeamNL winnen landenwedstrijd Royal Windsor
    Vierspanrijders TeamNL winnen landenwedstrijd Royal Windsor
  • Chardon, Hammink en Rutjens winnen in Lähden
    Chardon, Hammink en Rutjens winnen in Lähden