­ Kür op muziek (mennen) - KNHS

Kür op muziek (mennen)

Sinds april 2016 is de kür op muziek voor menners een officiële klasse. Het is opengesteld voor enkelspannen in de klasse L, M, Z en ZZ. Wordt de kür op muziek uitgeschreven als aparte rubriek, evenement of verenigingsactiviteit? Dan is een startpas en/of een klassering in de wedstrijdsport niet nodig. Je mag dan zelf bepalen op welk niveau je een kür wilt rijden.

Een kür op muziek is veel meer dan een proef met muziek. Want wat je in de ring laat zien, moet ook tot uiting komen in de muziek! Een goede kür is een feest om te rijden, naar te kijken en naar te luisteren. Je kunt de sterke punten van je paard laten zien met oefeningen op de muziek van jouw keuze. Die muziekkeuze is vrij.

Wees creatief in de opbouw en muziek! mag de verplichte onderdelen meerdere keren laten zien. Dit wordt door de jury steeds beoordeeld met een cijfer in het technische gedeelte. Ook kun je een mislukt onderdeel herhalen. Als je het goed uitvoert, kun je daarmee het eerder behaalde lagere cijfer weer compenseren.

De belangrijkste aandachtspunten voor het maken, rijden en beoordelen van een kür op muziek staan in de PDF-brochure. Daarmee helpen we je graag op weg. Heb je vragen, neem dan gerust contact met ons op!

Categorie: kür op muziek, kur

Download de brochure:

Ander Nieuws

  • IJsbrand Chardon tweede in Wereldbeker Stockholm
    IJsbrand Chardon tweede in Wereldbeker Stockholm
  • Vierspanrijders TeamNL verdienen opnieuw wereldbekerpunten
    Vierspanrijders TeamNL verdienen opnieuw wereldbekerpunten
  • Maximaal aantal WB-punten voor IJsbrand Chardon
    Maximaal aantal WB-punten voor IJsbrand Chardon