Wil je deelnemen aan reiningwedstrijden onder de vlag van de FEI (CRI-wedstrijden), dan heb je daar een lidmaatschap bij de KNHS-Reiningvereniging voor nodig. Lid worden van de vereniging kan door een e-mail te sturen naar ledenservice@knhs.nl.

Ben je als lid aangemeld, kun je op www.mijnknhs.nl je reiningstartpas(sen) aanvragen. Zodra je de startpas hebt aangemaakt kun je meedoen aan de CRI (Concours Reining International) rubrieken.

CRI-rubrieken
CRI rubrieken zijn bedoeld voor alle leden van de nationale paardensportbonden die aangesloten zijn bij de FEI. Binnen de CRI zijn verschillende klassen (moeilijkheidsniveaus). Om deel te kunnen nemen is de startpas verplicht.

Puntentelling
Iedere ruiter start de reiningproef met 70 punten. Afhankelijk van de uitvoering van de manoevres en het al dan niet maken van fouten komen hier punten bij of gaan hier punten vanaf. Alle uitgevoerde oefeningen in de proef worden beoordeeld met een score variërend van -1 ½ tot + 1 ½ . Alle oefeningen worden beoordeeld op correctheid, souplesse en snelheid.

Score Waardering
-1 ½ zeer slecht
-1  slecht
-½  matig
 0 goed
+ ½  bovengemiddeld
+ 1 heel goed
+  1 ½ uitmuntend

Een ruiter die zijn proef goed rijdt eindigt dus met een totaal van 70 punten.

Naast het feit dat de oefeningen worden beoordeeld, kan men ook strafpunten oplopen voor bijvoorbeeld een bok, te vroeg of te laat wisselen, de verkeerde galop aannemen, aarzelen als dat niet gevraagd wordt etc.

Meer informatie
Meer informatie over de sport, reglementen en wedstrijden vind je op www.drha.nl en www.nrha.com